pirotexnimata-8-708

Κάθε λαός έχει τα δικά του έθιμα για καλή χρονιά που φέρνουν τύχη και ευημερία στους πολίτες του.




Στη Βραζιλία την πρωτοχρονιά φορούν λευκά ρούχα για να ξορκίσουν το κακό. Πάντα κοντά στη θάλασσα και για να τρομάξουν τα κακά πνεύματα, συνηθίζουν να κατεβαίνουν στην ακρογιαλιά και να πηδούν επτά κύματα για καλή τύχη, ένα για κάθε μέρα τις εβδομάδας.

 

Στη Σκωτία μετά τις 00:00 το βράδυ διοργανώνεται το φεστιβάλ Hogmanay. Αφορά άνδρες οι οποίοι παρελαύνουν στους δρόμους κρατώντας φλογισμένες μπάλες τις οποίες στριφογυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους. Σύμφωνα με το έθιμο οι μπάλες φωτιάς φέρνουν εξαγνισμό και φως και θεωρείται ότι κρατάει από τους Βίκινγκς.

 

Στη Χιλή συνηθίζουν να αλλάζουν χρόνο στα νεκροταφεία για να είναι μαζί με τα πρόσωπα που έχασαν. Αμέσως μετά, τρώνε φακές που συμβολίζουν τα νομίσματα, ώστε η νέα χρονιά να τους φέρει χρήματα στο σπίτι τους και το πρωί της 1ης Ιανουαρίου σκουπίζουν για να διώξουν το κακό.

 

Στη Δανία για να ξορκίσουν το κακό πάνε έξω από σπίτια φίλων και γνωστών και σπάνε ένα πιάτο που κάνει κρότο. Όσο πιο πολλά σπασμένα πιάτα έχει κάποιος στην εξώπορτα, τόση και η τύχη του τη νέα χρονιά.

 

Στις Φιλιππίνες απόψε, παραμονή της Πρωτοχρονιάς αγαπούν τους κύκλους. Έχουν έθιμο να φορούν ρούχα πουά και να τρώνε μόνο στρογγυλά φαγητά και φρούτα. Θεωρούν πως έτσι θα έχουν αφθονία καθώς ταυτίζουν, το στρογγυλό σχήμα, με το σχήμα των κερμάτων και του πλούτου.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.