trifvn
Παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και για την κατάθεση των πινακίδων ανακοίνωσε μέσα από την “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως είπε, μέχρι την Τρίτη είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας 4,5 εκατομμύρια οχήματα ενώ υπολείπονταν 800.000 μέχρι τα 5,3 εκατομμύρια.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το νούμερο μεγάλο ενώ πρόσθεσε ότι θα αξιολογηθεί σήμερα και το πόσοι πλήρωσαν κατά τη χθεσινή ημέρα.

Ωστόσο, το υπουργείο οδηγείται σε απόφαση για ολιγοήμερη παράταση ώστε να καλυφθούν επαρκώς όσοι δεν έχουν πληρώσει, από τους οποίους ο κ. Αλεξιάδης ζήτησε να μην προσέλθουν σήμερα -για τον λόγο αυτό- για να μην ταλαιπωρηθούν.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι εξετάζονται τρόποι για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα όσων ανθρώπων έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων λόγω μικρής αύξησης του επιτοκίου.

Σχετικά με τις πληρωμές προς το Δημόσιο, είπε ο υπουργός ότι παρά τα προβλήματα με τα capital controls “πάνε καλά” και “δεν υπάρχουν τα προβλήματα που μερίδα των ΜΜΕ εμφανίζουν”.

Το πρώτο 11μηνο του 2013-14, σημείωσε, τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν 3,1 δισ. ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 μειώθηκαν κατά 76,3 εκατομμύρια ευρώ. “Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος με δυσκολίες ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητάμε, δηλαδή τη στήριξη των δημοσίων εσόδων”, είπε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχώς προσπαθεί να χαλαρώσει τους κεφαλαιακούς ελέγχουςόσο μπορεί “βήμα – βήμα” ενώ τόνισε ότι θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες να φέρουν πίσω τα χρήματά τους στις τράπεζες με το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.

Σημείωσε ότι είναι έτοιμες οι διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου και βρίσκεται σε επίπεδο διαβούλευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για την οριστικοποίησή τους. Πρόσθεσε ότι η διάταξη “δεν θα είναι χαριστική” αλλά θα έχει “δίκαιο φορολογικό συντελεστή” και κίνητρα σε σχέση με ποινικές κυρώσεις, πρόστιμα, προσαυξήσεις ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα περαιτέρω έκπτωσηςανάλογα με το τι θα κάνουν μετά τη νομιμοποίηση των χρημάτων.

Όπως είπε είναι συγκεκριμένα όσα πρέπει να γίνουν το 2016 για την υλοποίηση της συμφωνίας και αναφέρθηκε στις διατάξεις για την επιστρογή των κεφαλαίων, στις διατάξεις για το περιουσιολόγιo, αυτές για τη νέα φορολογική κλίμακα και τη νέα φορολογία επιχειρήσεων σε σχέση με κίνητρα αλλά και οι αλλαγές στον φορολογικό μηχανισμό.

Για το επίδομα θέρμανσης είπε ότι “πηγαίνει καλά” καθώς έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες μέσω της σωστής διασταύρωσης των στοιχείων.

Για τις λίστες της φοροδιαφυγής έκανε λόγο για “μεγάλη και μεθοδική δουλειά” και για ταυτοποίηση που έχει γίνει ήδη σε εκατοντάδες ονόματα. “Θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο”, είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι τα ονόματα τα έχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς και η κυβέρνηση δεν θέλει να έχει τέτοια γνώση.

Σχετικά με την πληρωμή αναδρομικών στους βουλευτές μίλησε για ανάγκη υλοποίηση δικαστικής απόφασης και όχι για πολιτική απόφαση.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.