Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα μελέτη του διάσημου θεωρητικού ψυχοθεραπευτή Ίρβιν Γιάλομ για τη ζωή… που είναι σύντομη

18 Νοεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

yaloms-708

Νέο βιβλίο συμβουλευτικής από τον δημοφιλή, σε όσους αναζητούν το νόημα της ζωής, ψυχοθεραπευτή Ίρβιν Γιάλομ. 

Θυμάστε τις ουρές έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όταν είχε έρθει για διάλεξη στην Αθήνα το 2009; Ε, λοιπόν ο αγαπητός Ίρβιν Γιάλομ επιστρέφει στην Ελλάδα… με ένα βιβλίο από τις Εκδόσεις Άγρα υπό τον τίτλο «Πλάσματα μιας μέρας. Και άλλες ιστορίες μιας ψυχοθεραπείας» σε μετάφραση Ευαγγελίας Ανδριτσάνου.
Πρόκειται για ιστορίες σύντομων ψυχοθεραπειών που μας καθοδηγούν στον καθημερινό μόχθο να δώσουμε νόημα στη ζωή. «Όλοι μας είμαστε πλάσματα μιας μέρας». Με τα λόγια αυτά ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος υπενθυμίζει στον εαυτό του το εφήμερο της ζωής και από αυτόν αντλεί ο 84χρονος Γιάλομ τον τίτλο του νέου του βιβλίου με ψυχοθεραπευτικές ιστορίες. Μέσα από τις σελίδες του, μας προσκαλεί να ζήσουμε μαζί του τον αγώνα, τον πόνο και τη μαγεία της ζωής και της ψυχοθεραπείας.
Μέσα από τις ιστορίες θα συναντήσουμε μια νοσοκόμα, θυμωμένη και παραδομένη στη δυστυχία, χωρίς διέξοδο, η οποία έχασε τον γιο της μέσα στον κόσμο των ναρκωτικών και του εγκλήματος και που όμως πρέπει να παρηγορεί τους προνομιούχους ασθενείς της στον δικό τους πόνο. Έναν επιτυχημένο επιχειρηματία ο οποίος στον απόηχο μιας αυτοκτονίας νιώθει απελπισμένος μπροστά στα χάσματα και στα μυστικά που μολύνουν κάθε σχέση. Μια νεόκοπη ψυχοθεραπεύτρια που η σπουδή της πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση διαβρώνει τις αναμνήσεις της για μια χαμένη φιλία και έναν άνδρα του οποίου η άρνηση για τη φιλοσοφία, αναγκάζει ακόμα και τον Γιάλομ να αμφιβάλλει για την εμπιστοσύνη του σε αυτή.
Ο Γιάλομ θελει να προσφέρει με αυτό του το βιβλίο, το απόσταγμα της σκέψης και της εμπειρίας του, με χιούμορ, μαεστρία και βαθιά ανθρωπιά.

Ο Ιρβιν Γιάλομ είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford στην Καλιφόρνια από τη δεκαετία του ’60 και συγγραφέας πολλών μπεστ σέλερ βιβλίων. «Είμαι γιατρός, δάσκαλος και γονέας. Προσπαθώ να είμαι δημιουργικός ως συγγραφέας ώστε να βοηθάω και άλλους, περισσότερους ανθρώπους», υποστηρίζει.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 
«Πλάσματα μιας μέρας. Και άλλες ιστορίες μιας ψυχοθεραπείας», του Ίρβιν Γιάλομ 
Μετάφραση: Ευαγγελία Ανδριτσάνου
Εκδόσεις: Άγρα

iefimerida

This entry was posted on Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, 2015 at 17:52 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply