isis.17.11.708

Οταν οι ιδρυτές της αποφάσισαν να ανοίξουν μία φαρμακευτική εταιρεία στην Καλιφόρνια, άντλησαν έμπνευση από την αιγυπτιακή μυθολογία. Και όνομα αυτής, Isis.

Πού να φανταστούν ότι μετά από χρόνια, μία τρομοκρατική οργάνωση θα έσπερνε τον πανικό και το θάνατο με όνομα που παραπέμπει σε εκείνο το οποίο είχαν επιλέξει. Τώρα όμως, η φαρμακευτική, κουρασμένη από τη «συνωνυμία» με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει μία αλλαγή, ώστε το όνομά της να μην προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς και συσχετισμούς με τα αιματηρά γεγονότα στο Παρίσι την προηγούμενη Παρασκευή.

«Αν και ο κόσμος ξέρει ότι δεν σχετιζόμαστε με την τρομοκρατική οργάνωση, το ίδιο το όνομα έχει  τόσο αρνητική χροιά», παραδέχθηκε ο Γουέντ Γουάλκε, αντιπρόεδρος της εταιρείας. «Προφανώς, δεν πρόκειται να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα όσο περνά ο καιρός», συμπλήρωσε μιλώντας στο CNN.

Αν και έως τώρα η εταιρεία δεν θεωρούσε ότι το όνομα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα- καθώς δεν πουλά απευθείας στους καταναλωτές- τη Δευτέρα, αμέσως μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, η μετοχή της Isis κατέγραψε πτώση 4%, παρά το γενικότερο «ράλι» στη Γουόλ Στριτ. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε κάποια σημαντικά νέα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πτώση της μετοχής, σημειώνει το CNN, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.