Αισθητός από Καλαμάτα μέχρι Ιωάννινα

seismow leykada
Εικόνα από το lefkadanews.gr

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τον πολύ ισχυρό σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 09.10 το πρωί δυτικά της Λευκάδας. Οι πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για τέσσερις ελαφρά τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά ηλικίας 10 και 12 ετών.

Η μία από τις γυναίκες, ηλικίας περίπου 60 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο στο χωριό Βασιλική όταν ένας βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να την καταπλακώσει η στέγη.

Η δεύτερη γυναίκα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντοπίστηκε από τους συγχωριανούς της νεκρή στο χωριό Αθάνι. Πρόκειται για μια 72χρονη, η οποία βρισκόταν στο στάβλο της και καταπλακώθηκε από τοιχίο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο χωριό η καταστροφή είναι μεγάλη, με μια εκκλησία να έχει καταρρεύσει και άλλη μία να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως και πολλά σπίτια.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση έγινε στις 09.10 το πρωί στο θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας.

Ο σεισμός ταρακούνησε όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ έγινε αισθητός ακόμη και στην Αττική.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι “ουσιαστικά είναι μια δόνηση η οποία αποτελεί συνέχεια των σεισμών της Κεφαλονιάς. Εντάσσεται δηλαδή στο βόρειο άκρο του ρήγματος της Κεφαλονίας”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θεόδωρος Χαλικιάς, δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι η αίσθηση του σεισμού ήταν πολύ μεγαλύτερη “γιατί είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, 5 χιλιόμετρα, και ήταν και κοντά” στο νησί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “οι κολώνες της ΔΕΗ ενώνονταν η μία με την άλλη”.

Από τις πρώτες πληροφορίες που είχε, όπως είπε, δεν υπήρχαν αναφορές για ζημιές, ωστόσο δόθηκε εντολή να ελεγθούν το οδικό δίκτυο και τα δημόσια κτίρια, ενώ σε ό,τι αφορά τα σχολεία, για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν οι μαθητές που ήταν εκεί για την γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου.


Εικόνα από μάντρα που κατέρρευσε στην Καρυά (Πηγή: mylefkada.gr)

in,megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.