bolei.boleiΟ Νοέμβρης μας υποδέχτηκε με το πρώτο φετινό κρύο πρωινό , άλλα μας επιφύλαξε ένα πολύ ζεστό μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο , με το πρώτο τοπικό ντέρμπι για το γυναικείο volley .

ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ – Γ.Σ.Γ 3-2 για το πρωτάθλημα παγκορασίδων Δ.Μακεδονίας . Όσοι ( αρκετοί ) βρεθήκαμε στο γήπεδο είχαμε τη τύχη να παρακολουθήσουμε ένα πραγματικό τοπικό ντέρμπι που έσπασε καρδιές .

Οι μικρές αθλήτριες μας πρόσφεραν ένα μεγάλο ματς . Πέντε γεμάτα σετ , με εναλλαγές στο σκόρ , όπου κατά διαστήματα παίχτηκε volley υψηλού επιπέδου για τα δεδομένα της κατηγορίας . Μιλάμε για κορίτσια μόλις 12 χρονών απ’τη μεριά του Αστέρα και 14ων του Γυμναστικού , οπότε αξίζει σε όλες τους ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για το θέαμα που μας παρουσίασαν . Όπως συγχαρητήρια αξίζουν και στους προπονητές των δύο ομάδων . Θα αρχίσω φυσικά απ’τη κυρία.

Η Λένα Κολοβού παρουσίασε μια πολύ οργανωμένη ομάδα , που η λειτουργία της στη πίσω ζώνη ήταν υποδειγματική . Τα κορίτσια πρέπει να μάζεψαν πάνω από 100 πρώτες και δεύτερες μπάλες . Επίσης , η ημιτελείς προσπάθεια για παιχνίδι σε πρώτο χρόνο και πίεση στο σέρβις , δείχνει διάθεση για γρήγορο , σύγχρονο volley .

Απ’τη μεριά του Αστέρα τώρα , θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για το προπονητικό δίδυμο των Χρήστου Χαντέ και Σάκη Τσιμπέρη άλλα θα αρκεστώ προς το παρόν να αναφέρω το τελευταίο μικρό θαύμα που πέτυχαν .

Μάζεψαν πρόπερσι μια χούφτα παιδιά του δημοτικού και μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφεραν να τους μάθουν να παίζουν οργανωμένο volley , να κερδίζουν ΟΛΕΣ μαζί και κυρίως να το χαίρονται με τη ψυχή τους .
Άλλα φυσικά το μεγαλύτερο ΜΠΡΑΒΟ πρέπει να πάει στις νικήτριες του κυριακάτικου ντέρμπι . Στις αθλήτριες του ΑΣΤΕΡΑ , που στα δικά μου μάτια ήταν ήδη νικήτριες πολύ πριν τελειώσει το tie braik .

Ήταν νικήτριες απ’την αρχή ως το τέλος , καταρχήν γιατί έπαιζαν απέναντι σε 2 χρόνια μεγαλύτερες αθλήτριες και επί της ουσίας σ’αυτές τις ηλικίες , στο γυναικείο αθλητισμό , είναι σαν να παίζουν κορίτσια απέναντι σε γυναίκες .

Ήταν νικήτριες απ’την αρχή ως το τέλος γιατί επέδειξαν αθλητική νοοτροπία , ήθος και προσήλωση στον αγώνα , στοιχεία σπάνια για την ηλικία τους .

Μπήκανε μέσ’το γήπεδο όπως πάντα για να το χαρούν ΟΛΕΣ μαζί και δεν απάντησαν ούτε στιγμή στις προκλήσεις άλλα και τα απαράδεχτα φανατισμένα γιουχαίσματα προς το πρόσωπο τους , που ήταν και η μοναδική παραφωνία ενός κατά τα άλλα υπέροχου αγώνα . Ένας φίλος μου έφυγε μετά το πρώτο σετ λέγοντας ότι είναι απαράδεχτο να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές από μικρά παιδιά , όμως δε φταίνε αυτά , άλλα οι μεγαλύτεροι που φανατίζουν την ατμόσφαιρα . Δε συμφώνησα , άλλα ήρθε το τέλος του παιχνιδιού για να δικαιώσει τον φίλο Λεωνίδα . Όταν τέλειωσε λοιπόν το μάτς , παράγοντας της Χαμένης ομάδας , έπιασε το διαιτητή κατ’ιδίαν , του έκανε παράπονα και ζήτησε την εξαίρεση του από τα τοπικά ντέρμπι . Όλα αυτά σε παιχνίδι Παγκορασίδων .

Εμείς βέβαια όπως πάντα κρατάμε την ομορφιά που μας πρόσφεραν όλα τα κορίτσια του Γυναικείου Γρεβενιώτικου volley και περιμένουμε με αγωνία κάθε Κυριακή , να δούμε τις προσπάθειες ΚΑΙ των δύο ομάδων .

Ζήτω λοιπόν το Γρεβενιώτικο volley που μας κάνει μια ζωή περήφανους …

Λιοσάτος Δ. Θωμάς
Έφορος Volley του Αστέρα Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.