el_chapo_17.10_708

Ελεύθερος παραμένει ο πλέον καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών στον κόσμο, καθώς διέφυγε τη σύλληψη, έχοντας όμως τραυματιστεί.

Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, που κατάφερε να δραπετεύσει από φυλακή πριν από τρεις μήνες, κατάφερε να ξεφύγει από αστυνομικούς που τον καταδίωκαν στο βορειοδυτικό Μεξικό τις τελευταίες ημέρες. Ο καταζητούμενος έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο και το πόδι, σύμφωνα με ανακοίνωση της μεξικανικής κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του καρτέλ της Σιναλόα, επιφύλαξε μία αρνητική έκπληξη στις αρχές, όταν τον περασμένο Ιούλιο το έσκασε από το κελί φυλακής υψίστης ασφαλείας, μέσω μίας υπόγειας στοάς. Τις τελευταίες εβδομάδες οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή κοντά στη γενέτειρα και ορμητήριο του βαρόνου ναρκωτικών, την πολιτεία Σιναλόα.

«Για να αποφύγει τη σύλληψή του, τις τελευταίες ημέρες, ο φυγάς έκανε μια βιαστική προσπάθεια να ξεφύγει η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν, του προκάλεσαν τραύματα στο ένα πόδι και στο πρόσωπο», σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση.

«Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι οι τραυματισμοί αυτοί δεν ήταν αποτέλεσμα μιας απευθείας σύγκρουσης του αρχικακοποιού με τους διώκτες του», προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς καμιά άλλη λεπτομέρεια.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.