Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα Βουλή – Ορκωμοσία: Η επαγγελματική… γεωγραφία

3 Οκτωβρίου, 2015 by Σταματίνα

vouli_olomeleia1_533_355

Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και οικονομολόγοι κρατούν τα «επαγγελματικά» σκήπτρα μιας ακόμα κοινοβουλευτικής περιόδου και συνεχίζουν την παράδοση.

Σύμφωνα με μια πρώτη καταγραφή της νέας Βουλής οι δικηγόροι και νομικοί αριθμούν τους 58. Με μικρή διαφορά ακολουθούν οι γιατροί, επαγγελματίες υγείας και φαρμακοποιοί που φτάνουν τους 46. Τρίτη σε δύναμη επαγγελματική τάξη με 40 μέλη αναδεικνύονται οι πάσης φύσεως μηχανικοί του Πολυτεχνείου και τους 34 «χτυπούν» οι οικονομολόγοι και λογιστές. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση ισοβαθμούν με 23 έκαστος οι δημοσιογράφοι και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Οι δηλώνοντες ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και καταστηματάρχες ανέρχονται σε 21, «δεκατριάρι» χτυπάνε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ ένας λιγότερος 12 είναι οι γεωπόνοι, οι αγρότες και οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα. Μετά ακολουθούν με 9 μέλη οι νυν και πρώην εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο, σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, 8 είναι οι εκπρόσωποι του Θεάτρου, των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, όπως 8 είναι και οι πολιτικοί επιστήμονες, ενώ η «δύναμη» των πρώην ένστολοι είναι στο μισό καθώς αριθμούν τους τέσσερις.

newsit

This entry was posted on Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2015 at 17:12 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply