flampouraris_533_355

Ανανεωμένη κατά 70 βουλευτές στους 300 είναι η παρούσα Βουλή καθώς 61 αποκτούν για πρώτη φορά έδρανο, ενώ 9 άλλοι έρχονται με εμπειρία από προηγούμενες θητείες.

Τα «πρωτάκια» του ΣΥΡΙΖΑ είναι «41», οι: Ν. Κοτζιάς, Κ. Γαβρόγλου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αλ. Φλαμπουράρης, Χριστ. Παπαδόπουλος, Χρ. Σπρίντζης, Γ. Θεωνάς, Γ. Τσιρώνης, Κ. Δουζίνας, Γεωργία Γεννιά, Ι. Γκιόλας, Γ. Παπαηλιού, Κ. Σπαρίνος, Α. Ριζούλης, Ν. Θηβαίος, Χρ. Μπγιάλας, Ζωή Λιβανίου, Τ. Πρατσόλης, Χρ. Αντωνίου, Ν. Ηγουμενίδης, Ν. Παρασκευόπουλος, Δ. Μάρδας, Κ. Μορφίδης, Γ. Παπαφιλίππου, Παναγιώτα Βραντζά, Ολγα Τελιγιορίδου, Κ. Παυλίδης, Δ. Δημητριάδης, Θεμ. Μουμουλίδης, Ι. Θεοφύλακτος, Γ. Ντζιμάνης, Γ. Τσόγκας ς, Μαν. Θραψανιώτης, Γ. Πάλλης, Κατερίνα Παπανάτσιου, Γ. Κατρούγκαλος, Γρ. Στογιαννίδης, Αστ. Καστόρης, Θ. Μιχέλης, Ι. Σαρακιώτης και Αντ. Μπαλωμενάκης. Ενώ ένας είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που επανακάμπτει στην Βουλή και μάλιστα με εμπειρίες πολλές, από προηγούμενες κοινοβουλευτικές θητείες στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ και πρόκειται για τον Μάρκο Μπόλαρη.

Στην Νέα Δημοκρατία το «πρωτάκι» είναι μόλις ένας και αυτός με «καταγωγή» μονοεδρικής, αυτής της Λευκάδας και ονομάζεται Αθανάσιος Καββαδάς. Οι «γαλάζιοι» που επανακάμπτουν από προηγούμενες θητείες στην Βουλή είναι δύο οι: Κατερίνα Παπακώστα και ο Κώστας Κοντογεώργιος.

Οι νεοεισερχόμενοι της Βουλής από την Χρυσή Αυγή είναι τέσσερις: Ευάγ. Καρακώστας, Ι. Αΐβατίδης, Ι. Σαχινίδης και Σωτηρία Βλάχου, ενώ επανέρχονται από το 2012 στην αίθουσα της Ολομέλειας δύο: Δ Κουκούτσης και Π. Ηλιόπουλος.

Από το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη, τα «πρωτάκια» στα βουλευτικά έδρανα είναι μόλις δύο, οι Θ. Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ο Θ. Παπαθεοδώρου ενώ επανέρχονται και πάλι στην Βουλή τρείς ακόμα οι: Γ. Μανιάτης, Χαρά Κεφαλίδου και ο Μ. Τζελέπης.

Στο ΚΚΕ, δύο είναι οι νέες κοινοβουλευτικές παρουσίες και είναι αυτές των Ι. Δελή και Κ. Στεργίου, όπως δύο είναι και για τους ΑΝΕΛ, οι Κ. Κατσίκης και Γ. Λαζαρίδης. Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που στις τάξεις του δεν διαθέτει «πρωτάκι» καθώς η μόνη «νέα» άφιξη είναι αυτή του Αχμέτ Ιλχάν που όμως διέθετε και παλαιότερα βουλευτική ταυτότητα με τη ΝΔ.

Αντίθετα «πρωτοεμφανιζόμενοι» είναι και εννέα της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων καθώς τόσο ο πρόεδρος Β. Λεβέντης όσο και οι Μ. Γεωργιάδης, Γ. Καρράς, Θεωδώρα Μεγαλοοικονόμου, Δ. Καβαδέλλας, Ι. Σαρίδης, Αρ. Φωκάς, Γ. Κατσιανώτης, Αν. Μεγαλομύστακας εκλέγονται όλοι τους για πρώτη φορά βουλευτές.

newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.