ΚΑΛΠΗ - ΕΚΛΟΓΕΣΣτον τόπο κατοικίας τους μπορούν να ψηφίσουν πάνω από 100.000 ετεροδημότες,

ενώ εκεί όπου υπηρετούν μπορούν να ψηφίσουν όσοι υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ., στην πυροσβεστική, στις Ενοπλες Δυνάμεις και στο Λιμενικό.

Συγκεκριμένα:

Ετεροδημότες

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με βάση τους βασικούς και ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, της Γ΄ αναθεώρησης (Μαΐου – Ιουνίου)  η οποία περιλαμβάνει όλες τις μεταβολές (μεταδημοτεύσεις, ετεροδημότες κ.λπ.) που συντελέστηκαν μέχρι και την 30η Ιουνίου 2015. Έτσι, οι 102.055 ετεροδημότες θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς της βασικής τους εκλογικής περιφέρειας, εφόσον είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία. Από αυτούς οι 93.215 θα ψηφίσουν σε ένα από τα 228 αμιγή εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών και οι υπόλοιποι 8.790 σε ένα από τα 67 μεικτά εκλογικά τμήματα.

Που ψηφίζουν οι ένστολοι και οι ναυτικοί;

Οι εκλογείς που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Λιμενικό Σώμα και εγγράφονται σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν στον τόπο που υπηρετούν την ημέρα της ψηφοφορίας τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας στην οποία εδρεύει η υπηρεσία τους.

Οι Έλληνες ναυτικοί, που υπηρετούν σε πλοία με ελληνική σημαία και έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, θα ψηφίσουν τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας που υπάγεται το εκλογικό τμήμα του δήμου, στο λιμάνι του οποίου βρίσκεται το πλοίο.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.