Το καλό, το κακό και το άσχημο
diadhlvsh - διαδηλωση
Στις πολιτικές συμπράξεις μετά τις εκλογές και στο πως θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εφαρμογή του νέου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία κινούνται περίπου στο ίδιο ποσοστό, κάτι που συνεπάγεται πως η Ελλάδα κινδυνεύει να εισέλθει σε δύσκολες διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού. Οι διαδικασίες αυτές εφόσον αποδειχθούν χρονοβόρες θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τα μέτρα που απαιτούν οι πιστωτές της χώρας και να επηρεάσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το πρακτορείο απαριθμεί τα πιθανά σενάρια βάση εκτιμήσεων αναλυτών τους οποίους επικαλείται. Το καλό σενάριο αναφέρεται σε ένα φιλοευρωπαϊκό συνασπισμό με επικεφαλής την Νέα Δημοκρατία ή το ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο θα μετέχουν μετριοπαθή κόμματα.

Το κακό σενάριο θα ήταν μία κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς τη στήριξη του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση, η εφαρμογή της διάσωσης θα εξαρτιόταν από την υποστήριξη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με πολύ μικρή πλειοψηφία. Μια επίσης κακή έκβαση θα ήταν ένα εντελώς κατακερματισμένο κοινοβούλιο, με το ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία να παίρνουν πολύ χαμηλά ποσοστά, που στην περίπτωση αυτή περισσότερα κόμματα θα χρειαστούν για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

«Στη χειρότερη περίπτωση οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μπορεί να οδηγήσουν σε ένα τόσο κατακερματισμένο κοινοβούλιο, που είτε μπορεί να χρειαστούν τέσσερα κόμματα για να σχηματιστεί ένας βιώσιμος κυβερνητικός συνασπισμός, είτε ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να στραφεί στη Λαϊκή Ενότητα για «σιωπηρή» υποστήριξη», ανέφερε το Bloomberg.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.