ΟΤΑ - ΕΚΛΟΓΕΣΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η γενική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο υπουργείο Εσωτερικών για τη λήψη και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.

Η καθιερωμένη πρόβα των εκλογών έχει ουσιαστικό χαρακτήρα καθώς δοκιμάζονται τα συστήματα μετάδοσης των αποτελεσμάτων ενώ επιβεβαιώνεται η σωστή επικοινωνία μεταξύ των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών με τους συναδέλφους τους στις περιφερειακές ενότητες

Κατά τη διάρκεια της γενικής δοκιμής γίνεται η αποστολή εικονικών αποτελεσμάτων από τις περιφέρειες. Τα αποτελέσματα συλλέγονται από τους υπαλλήλους του υπουργείου και καταχωρίζονται στα πληροφορικά συστήματα της Singular Logic. Με αυτόν τον τρόπο καταγράφονται τα όποια προβλήματα, λάθη ή αδυναμίες έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Αντώνης Μανιτάκης επιθεώρησε τους χώρους όπου χτυπά η καρδιά της εκλογικής διαδικασίας συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Κώστα Πουλάκη, υπηρεσιακούς παράγοντες και τη διοίκηση της Singular Logic.

Μετά το τέλος της γενικής δοκιμής ο κ. Μανιτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Παρακολουθήσαμε μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, τον κ. Πουλάκη, την όλη διαδικασία που θα ακολουθηθεί το βράδυ των εκλογών. Ήταν ένα είδος προσομοίωσης και διαπιστώσαμε – όπως το περιμέναμε άλλωστε – ότι όλα είναι οργανωμένα άρτια, έχουν δοκιμαστεί και μπορούμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για τον τρόπο που εργάστηκαν οι πεπειραμένες υπηρεσίες του υπουργείου.

Θα ήθελα να πω ότι εντυπωσιάστηκα από τις καινοτομίες που δοκιμάζονται για ακόμη μία φορά φέτος σε μία πιο ολοκληρωμένη βάση για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, από τους δικαστικούς αντιπροσώπους στο υπουργείο με ηλεκτρονικό τρόπο. Καινοτόμος διαδικασία η οποία συντομεύει πάρα πολύ τον χρόνο και ελπίζω ότι στις επόμενες εκλογές θα εφαρμοστεί καθολικά για όλες τις περιφέρειες.

Θέλω να συγχαρώ ακόμη μια φορά τις υπηρεσίες, τον γενικό γραμματέα, ο οποίος επέβλεψε όλες αυτές τις διαδικασίες και δοκίμασε ακόμα μία φορά την πείρα που απέκτησε από το δημοψήφισμα και θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή συνέχιση της εργασίας. Θα είμαστε εδώ όλη την Κυριακή και ελπίζω ότι τη Δευτέρα θα έχουμε έγκαιρα και έγκυρα τα αποτελέσματα ώστε να αρχίσουν οι συνταγματικές διαδικασίες».

Σίγουρος για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας εμφανίστηκε ο κ. Πουλάκης επισημαίνοντας στη δήλωσή του: «Η βοήθεια του υπουργού, που έχει ξανακάνει εκλογές τον Ιούνιο του 2012, η εμπειρία και η τεχνογνωσία των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών μάς κάνει να είμαστε εκτός από υπερήφανοι και σίγουροι ότι την Κυριακή θα πάνε όλα καλά καθώς και ότι συγχρόνως κάνουμε μικρά βήματα προς το να φτιάξουμε ένα σύστημα ακόμα καλύτερο και για τη συλλογή των αποτελεσμάτων αλλά και για το να έχουμε πιο γρήγορα το εκλογικό αποτέλεσμα. Κερδίζουμε και σε χρόνο και σε ποιότητα σταθερά. Όλα θα πάνε καλά την Κυριακή το βράδυ, τουλάχιστον από το υπουργείο Εσωτερικών».

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.