apistia-708_4

Η δημοτικότητα της ιστοσελίδας Ashley Madison για άτακτους παντρεμένους συγκλόνισε τον κόσμο τον περασμένο μήνα.

Οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες μπορεί να μεταβάλλονται, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές, συνοψίζονται σε δύο κύριες αιτίες: ανία και ανάγκη για συναισθηματική υποστήριξη.

Ο πρώτος λόγος αφορά κυρίως ανθρώπους που δεν είναι ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή, σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα σχέσεων, καθηγήτρια Πέπερ Σβάρτζ από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον

«Βρίσκονται ήδη σε μια σχέση για πολύ καιρό, και έχουν ανάγκη από τον ενθουσιασμό για κάτι νέο» εξηγεί η Σβάρτζ. «Πολλές φορές, αυτοί οι άνθρωποι δεν ψάχνουν απαραίτητα για μια εξωσυζυγική σχέση, απλά ενέσεις αυτοπεποίθησης από ένα χαριτωμένο φλερτ σε ένα συνέδριο ή στο χώρο εργασίας»

Σύμφωνα με τον Ερικ Αντερσον από το AshleyMadison.com, αυτό αντικατοπτρίζει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Οι περισσότερες γυναίκες που γράφτηκαν σε αυτή, είπαν ότι δεν ήταν δυσαρεστημένες με το σύντροφό τους, και δεν ήθελαν διαζύγιο, ήθελαν απλά ενθουσιασμό.

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τη δεύτερη κατηγορία των ανθρώπων που είναι δυστυχισμένοι στη σχέση τους. «Δεν θέλουν να φύγουν για διάφορους λόγους – παιδιά, τα χρήματα ή οτιδήποτε άλλο – αλλά αποζητούν συναισθηματική ενίσχυση» εξηγεί η Σβάρτζ.

Πάντως όπως επισημαίνει: «Η συντριπτική πλειοψηφία των άτακτων συζύγων δεν έχουν κακή πρόθεση, αλλά αντ ‘αυτού μπλέκονται σχεδόν κατά λάθος και όχι εκ προμελέτης. Για παράδειγμα δύο άτομα περνάνε πολύ χρόνο μαζί στη δουλειά, ή κάνουν πράγματα μαζί, με αποτέλεσμα να δένονται, αλλά δεν κάνουν κάτι γιατί είναι ευτυχισμένοι στους γάμους τους. Τι γίνεται όμως όταν δεν είναι;

Το δεύτερο λάθος είναι ότι πολλοί χτίζουν συναισθηματικά τείχη στο γάμο τους, και έτσι αφήνουν ασυναίσθητα παράθυρο για εισβολείς.

Τρίτο λάθος είναι όταν δεν περνάνε πολύ χρόνο μαζί και λείπουν συχνά σε γεύματα, δείπνα ή επαγγελματικά ταξίδια. Τότε δημιουργείται αναπόφευκτα συναισθηματικό κενό

Ο Δρ Γουέλτς, ο οποίος είναι ο συγγραφέας του Love Factually, λέει ότι ήταν αναμενόμενο, πολλές έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες που απατούν το κάνουν είτε είναι είτε δεν είναι ευχαριστημένοι με το γάμο τους.

«Μια μελέτη έδειξε ακόμη ότι οι άνδρες που απατούν ήταν πολύ ευτυχισμένοι στο γάμο τους, αν και δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν αυτό είναι σχέση αιτίου-αποτελέσματος» εξηγεί.

Αλλά ένα πράγμα που είναι σαφές είναι ότι το να είσαι ευτυχισμένος στη σχέση δεν σε προστατεύει από τις απιστίες.

Η ευτυχία παίζει μεγαλύτερο ρόλο για τις γυναίκες, που στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανότερο να απατήσουν αν αισθάνονται μοναξιά στο γάμο ή τη σχέση τους.

Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν επίσης διαφορετικά πρότυπα για τις αταξίες τους. Οι άνδρες τείνουν να είναι πιο πιθανό να απατήσουν εάν είναι άκρως επιτυχημένοι και ελκυστικοί, ταξιδεύουν πολύ για δουλειά και έχουν μεγάλη ελευθερία.

Αντίθετα, οι γυναίκες τείνουν να απατούν μόνο αν βρουν έναν άντρα με «ανώτερα» γονίδια.

Όσο για το αν θα πρέπει να ενημερώσετε το σύντροφό σας για τις απιστίες, ψυχαναλυτές και επιστήμονες διαφωνούν.

Ενώ οι ψυχαναλυτές λένε κατηγορηματικά όχι, γιατί μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό και ανεπανόρθωτο συναισθηματικό ρήγμα στη σχέση, οι καλύτερες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι αν δεν το πείτε, λόγω ντροπής και δυσπιστίας θα χτίσετε μόνοι σας έναν συναισθηματικό τοίχο στη σχέση σας καταστρέφοντας την.

«Επιπλέον, τα ζευγάρια που λένε ότι οι σύντροφοι τους παραδέχθηκαν την αταξία τους, διαπίστωσαν ότι ήρθαν πιο κοντά και είναι ακόμα καλύτερα από πριν» καταλήγει.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.