ΕΡΤΛίγες ώρες πριν ξεκινήσει το ντιμπέιτ, μια άγνωστη εξέλιξη παρολίγο να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Κι αυτό γιατί λίγες ώρες πριν το κρίσιμο debate, σε εκπομπή με παρουσιαστές την Ελένη Χρονά και τον Ανδρέα Ροδίτη, ήταν καλεσμένος ο διευθυντής της εφημερίδας ” Ακρόπολις”, Γ. Μαυρίκος, ο οποίος κατηγορούσε τον Πρόεδρο της ΝΔ, με ανυπόστατες φήμες για τα ακίνητά του, ενώ εκφραζόταν σκαιότατα κατά του κυρίου Μεϊμαράκη.

Το γεγονός προκάλεσε την έκρηξη της ΝΔ, που έκανε λόγο ευθέως για κακοστημένη προβοκάτσια.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ επικοινώνησαν με την διοίκηση της ΕΡΤ και εξέφρασαν παράπονα ακόμη και στον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη στον οποίο τονίστηκε πως η δημόσια τηλεόραση επέλεξε να δυναμιτίσει το κλίμα λίγο πριν τον ντιμπέιτ.

Ήταν ένας καλός διάλογος και θα μπορούσε να επαναληφθεί, και αύριο και μεθαύριο για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο ίδιος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την έξοδό του από το Ραδιομέγαρο.
Ωστόσο άφησε αιχμές ότι η διοίκηση της ΕΡΤ υπέπεσε σε σφάλματα το πρωί αλλά και κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ.

Σε ερώτηση αν αναφέρεται στο πώς έδειχνε ο σκηνοθέτης το ύψος του κ. Τσίπρα απάντησε:
«Όχι μόνο. Στο διάλειμμα πάντως εγώ ενημέρωσα». Από αυτή τη δήλωση φάνηκε καθαρά πως υπήρχε παρασκήνιο το οποίο αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα από τους δημοσιογράφους.

Ζήτησαν συγνώμη σήμερα οι παρουσιαστές

Η Ελένη Χρονά και ο Ανδρέας Ροδίτης ζήτησαν συγνώμη για το θέμα που προέκυψε κατά τη διάρκεια της εκπομπής τους, όταν ημέρα διεξαγωγής του debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, φιλοξένησαν στην εκπομπή τους τον διευθυντή της εφημερίδας Ακρόπολη κ. Μαυρίκο, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μεϊμαράκη για δήθεν σκάνδαλα.

«Η ευθύνη είναι δικιά μου και της κυρίας Χρονά και μόνο, ούτε καν των υπολοίπων συνεργατών. Η ευθύνη αφορά μόνο την εκπομπή και να πούμε ότι εμείς δεν θέλουμε να έχουμε με πράγματα τα οποία ενδεχομένως, όπως όλα δείχνουν, απλώς είναι μια πολεμική μεταξύ κάποιων ανθρώπων», τόνισε ο Ανδρέας Ροδίτης αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Η Ελένη Χρονά από την πλευρά της είπε τα εξής:

«Να υπενθυμήσουμε ότι από την πρώτη στιγμή που βγήκε η εκπομπή στον αέρα είχε πάντα μια ζωντανή σύνδεση με έναν αρχισυντάκτη, διευθυντή εφημερίδας ή site που παρουσιάζουμε το αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ή τι δείχνει το site και είναι τιμή μας που φιλοξενούνται στην εκπομπή μας οι διευθυντές όλων των Μέσων. Όλο αυτόν τον καιρό έχουμε φιλοξενήσει εφημερίδες και site από όλο το πολιτικό φάσμα. Όλες αυτές οι συνδέσεις κλείνονται μέρες πριν που δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το πρωτοσέλιδο που θα παρουσιάσουν όταν θα βγουν στον αέρα».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.