tarzan_14.9_708

Σπίτι του ήταν το δάσος. Τα έχει βάλει με κροκόδειλους και αγριογούρουνα. Είναι ένας «Ταρζάν» της πραγματικής ζωής.

Ο Μάικλ Πίτερ Φομένκο, 84 χρονών σήμερα, γιος μίας Ρωσίδας πριγκίπισσας, άφησε πίσω του τον πολιτισμό πριν από 60 χρόνια και επέζησε παλεύοντας με γυμνά χέρια με άγρια ζώα, στη φύση.

Στα 24 του, άφησε πίσω του το Σίδνεϊ και βρήκε καταφύγιο σε δάσος στη βόρεια Αυστραλία, όπου έζησε ως ερημίτης, εμπνευσμένος από την «Οδύσσεια» του Ομήρου, όπως αναφέρει η Daily Mail. Σύμφωνα με τον μύθο που τον συνοδεύει, ο εκκεντρικός άνδρας λέγεται ότι ταξίδευε με ένα κανό που είχε φτιάξει ο ίδιος, από το Κουίνσλαντ ως τη Νέα Γουϊνέα.

Το 1959, σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι αυτός ο «Ταρζάν» είχε σωθεί από ιθαγενείς της περιοχής όπου ζούσε, λίγο πριν πεθάνει από την πείνα. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1964, τον είχε καταδιώξει η αστυνομία και τον συνέλαβε ενώ φορούσε μόνο ένα κομμάτι υφάσματος. Κατηγορήθηκε για απρεπή συμπεριφορά, αλλά χαρακτηρίστηκε παράφρων, σύμφωνα με την Sydney Morning Herald.

Αργότερα, βρέθηκε με σοβαρές πληγές, μετά από επίθεση από αγριογούρουνο και τον έκλεισαν σε μια σειρά ψυχιατρικών ιδρυμάτων, όπου του έκαναν θεραπεία με ηλεκτροσόκ. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, αμέσως επέστρεψε στην άγρια φύση και έζησε ανάμεσα στους ιθαγενείς της Αυστραλίας έως το 2012, όταν μεταφέρθηκε σε γηροκομείο.

Είναι γιος της πριγκίπισσας Elizabeth Machabelli και του πρωταθλητή Ντάνιελ Φομένκο, στη Γεωργία όταν ήταν μέρος της Σοβιετικής Ενωσης. Η οικογένειά του διέφυγε στην Ιαπωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’30. Ομως τρία χρόνια αργότερα, όταν η Ιαπωνία εισέβαλε στην Κίνα, έφυγαν για το Σίδνεϊ. Αποξενωμένος εξαιτίας της γλώσσας και του γεγονότος ότι ήταν πρόσφυγας, ο Φομένκο άρχισε σταδιακά να αποσύρεται από τα εγκόσμια και έβλεπε τον εαυτό του ως τον Οδυσσέα.

Στα νιάτα του είχε κερδίσει μετάλλια σε αγώνες δεκάθλου, ενώ ήταν υποψήφιος για την ομάδα για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Μελβούρνης, το 1956. Ομως, πριν από τους αγώνες επιλογής, το έσκασε από το πατρικό του σπίτι και βρήκε καταφύγιο στο δάσος. Κατά καιρούς, τον έβλεπαν να περπατά σε μία λεωφόρο, όταν επισκεπτόταν τοπικά μαγαζιά, πριν επιστρέψει πίσω στη φύση.

Το 2012 εξαφανίστηκε και αρκετοί είχαν ανησυχήσει για την υγεία του. Την προηγούμενη εβδομάδα όμως εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας, όπου θεωρείται ότι ζει τα τελευταία τρία χρόνια, από τη στιγμή που προσπάθησε να πάει περπατώντας ως το Σίδνεϊ για να επισκεφθεί την αδερφή του, αλλά αρρώστησε στη διαδρομή.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.