arxaia-deth-4-708

«Ζωή» παίρνουν στην 80ή ΔΕΘ εξαιρετικές μηχανές και επινοήσεις των αρχαίων Ελλήνων, που προέρχονται από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, που λειτουργεί στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι “σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων” από το «ρομπότυπηρέτρια» του Φίλωνος και τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος κι από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου και τον αστρολάβο του Πτολεμαίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή τωνΑντικυθήρων, θα βρίσκονται στη ΔΕΘ και συγκεκριμένα στο περίπτερο 3.



Τα εκθέματα σημιουργήθηκαν κατόπιν πολύχρονης ενδελεχούς έρευνας και μελέτης της αρχαιοελληνικής, λατινικής κι αραβικής γραμματείας, των αγγειογραφικών πληροφοριών και των ελάχιστων σχετικών αρχαιολογικών ευρημάτων. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει τη σχετικά άγνωστη αυτή πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να αποδείξει πως η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης περί τα 40 ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων τα οποία είναι πλήρως λειτουργικά και αξιόπιστα και η κατασκευή τους βασίζεται αποκλειστικά στην αρχαία ελληνική γραμματεία και τις αγγειογραφικές απεικονίσεις.

Λειτουργεί από Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου με το εισιτήριο εισόδου της ΔΕΘ και σύμφωνα με το ωράριο της ΔΕΘ.

Μετά το πέρας της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, η Εκθεση «ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά (www.kotsanas.com) σε Αρχαία Ολυμπία και Κατάκολο θα συνεχίσει τη λειτουργία της μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.