243561_3650505755895_884558626_oΓράφαμε τις προάλες για το μεγάλο ρεκόρ του Γυμναστικού Συλλόγου Γρεβενών να έχει τρεις διεθνείς παίκτριες (Χαντάβα, Γιώτα, Κατσαντώνη) ταυτόχρονα στην ίδια εθνική ομάδα με δύο απ αυτές στην ίδια αρχική εξάδα. Λέγαμε ότι δύσκολα άλλος σύλλογος θα σπάσει αυτό το ρεκόρ.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στα χρονικά του ελληνικού γυναικείου βόλευ. Συνέβη και παλιότερα…και μαντέψτε ποιος ήταν ο σύλλογος που το είχε καταφέρει.

Μα ο Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών και μάλιστα με τρεις παίκτριες στην βασική εξάδα της ίδιας εθνικής ομάδας.

Ήταν στο… μακρινό 1986 όταν η Γιάννα Πρώιου, η Ελένη Κολοβού και η Μαρία Καρδαμανίδου, όλες παίκτριες του ΓΣΓ απογείωσαν το Γρεβενιώτικο βόλευ συμμετέχοντας με την εθνική ομάδα νεανίδων στο πανευρωπαϊκό Κύπελλο Άνοιξης με δώδεκα ομάδες. Προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Τάκης Φλώρος και η ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση.

Η Γιάννα η Πρώιου μάλιστα ήταν η αρχηγός και έκανε τη έπαρση της ελληνικής σημαίας στην τελετή έναρξης των αγώνων.

Την αρχή με τις παρουσίες αθλητών του ΓΣΓ στις εθνικές ομάδες έκανε η Αφρούλα Νάκα με συμμετοχές στην εθνική γυναικών και ο Μιχάλης Χαντές που συμμετείχε ως αρχηγός στην εθνική εφήβων του κορυφαίου τότε προπονητή Γιέρζι Βέλτς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Μπαχρείν.

Έτσι για την ιστορία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.