meimarakis samarasΗ Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη για εκλογές, διαβεβαίωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τυχοδιωκτική την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι θα εξαντλήσει τα όρια της διερευνητικής εντολής.

«Έχουμε εκλογική επιτροπή, έχουμε τα ψηφοδέλτια, είμαστε πανέτοιμοι» είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνέχισε λέγοντας πως ο πρωθυπουργός πάει σε εκλογές ξεχνώντας πως τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι. Την ίδια ώρα, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για τους πολιτικούς χειρισμούς του, τονίζοντας ότι η στάση του είναι ανέντιμη τόσο απέναντι στο λαό και τους συντρόφους του όσο και απέναντι στους Ευρωπαίους.

«Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα. Μπορεί να παραμένει συμπαθής και γλυκός αλλά είναι τακτικιστής και ψευτράκος» είπε ο κ. Μεϊμαράκης ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι δεν υπήρχε λόγος πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Κανείς δεν κατάλαβε γιατί παραιτείται ο κ. Τσίπρας» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τα προβλήματα του κόμματός του θα μπορούσαν να είχαν λυθεί με ένα τακτικό ή έκτακτο συνέδριο του κόμματός του.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στην τήρηση της συνταγματικής διαδικασίας, ώστε να μην χαρακτηριστούν αυτές οι εκλογές από το έλλειμμα δημοκρατίας που κυριαρχεί σε πολλούς τομείς το τελευταίο διάστημα.

«Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει προκαλέσει μόνος του τρεις εκλογικές διαδικασίες», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας πήραν νωπή λαϊκή εντολή, δημιούργησαν μια ισχυρή κοινοβουλευτικά κυβέρνηση και εν τέλει κατάφεραν να γίνουν η κυβέρνηση που έφερε τα πιο αντιλαϊκά μέτρα.

«Τώρα ζητάει ξανά εντολή για ποιο λόγο; Και αν είναι πάλι πρώτο κόμμα με ποιον θα κάνει κυβέρνηση;» είπε ο αρχηγός της ΝΔ, και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας μάλλον δραπετεύει. Το φάντασμα του Λαφαζάνη πλανάται μέσα του, το φάντασμα του παλιού αριστερού».

Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε λέγοντας πως καθήκον της Νέας Δημοκρατίας είναι να εξετάσει το κατά πόσο μπορεί να δοθεί λύση με την παρούσα βουλή γιατί οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες για τον ελληνικό λαό και αν όχι, θα εξετάσει στη συνέχεια το τι θα γίνει μετά την αναμέτρηση.

«Θέλω να ρωτήσω από τώρα τον κ. Τσίπρα, αν οι πολίτες δώσουν τη δύναμη στη Νέα Δημοκρατία και είναι πρώτο κόμμα, θα συμπορευτεί μαζί μας για ένα πρόγραμμα; Αν πει ναι, γιατί δεν το κάνουμε από τώρα; Αν πει όχι, για ποιο λόγο πάμε σε εκλογές;»

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ακόμη πως η Νέα Δημοκρατία κινείται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του λαού και λέει την αλήθεια ακόμα και αν της βγαίνει σε κακό, λέγοντας όχι στο λαϊκισμό και στην εξαπάτηση των πολιτών «που θα μετανιώνουν μετά για την κυβέρνηση που εξέλεξαν, όπως συνέβη με την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ».

e-typos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.