ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ 2Την απαρέγκλιτα σταθερή πορεία και προοπτική της χώρας που συνδέεται σε αυτήν τη φάση με την υπερψήφιση του τρίτου Μνημονίου, παρά τις σαφείς διαφωνίες με την

πολιτική και τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα, υπογράμμισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, με διευρυμένη σύνθεση, ο αρχηγός της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε μια αρκούντως αναλυτική συζήτηση, όπου συμμετείχαν κορυφαία στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης προσδιόρισε τους στόχους του «Οδικού Χάρτη» του κόμματος μπροστά στις κρίσιμες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις και απάντησε στο κλίμα επιφυλάξεων και την έμμεση πρόταση για αποχή από την ψηφοφορία από κάποιους βουλευτές.

Το σίγουρο είναι ότι την καθοριστικής σημασίας απόφαση θα τη λάβει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση για σήμερα το πρωί, προκειμένου να συνδιαμορφώσουν τη «γραμμή» κρούσης στην Ολομέλεια.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι, παρά τις αντιδράσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξει μέσω της υπερψήφισης του Μνημονίου την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας – κάτι που εισηγήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει συντεταγμένα», είχε διαμηνύσει στους εν δυνάμει διαφωνούντες βουλευτές ο κ. Μεϊμαράκης μία ημέρα πριν (με συνέντευξή του στον «Σκάι»).

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον υπάρχουν διαφοροποιήσεις από βουλευτές, τότε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει στη διαγραφή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πάντως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, οι κ. Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης εξέφρασαν τη διαφωνία τους (δείχνοντας προς το σενάριο της αποχής από την ψηφοφορία) καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα για τη στάση τους, υποστηρίζοντας ότι έχουν ολάκερη την ευθύνη για την κατάρρευση της οικονομίας λόγω της εξάμηνης αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Να σημειωθεί, δε, ότι έχουν ήδη αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν βουλευτές της ΝΔ, όπως ο κ. Κυριαζίδης και η κ. Καραμανλή, ενώ δεν αποκλείονται εκπλήξεις από βουλευτές της περιφέρειας κατά την ψηφοφορία.

«Υπήρξε διεξοδική συζήτηση όπου αναλύθηκε εκτενώς η δανειακή σύμβαση, το τρίτο Μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα που το συνοδεύουν», ενημέρωσε σχετικά με τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Καραγκούνης χθες και πρόσθεσε:

«Εκφράστηκε έντονη κριτική για τον βαρύτατο λογαριασμό που φέρνει η συμφωνία της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και επισημάνθηκε ότι μια σειρά από εγκληματικά λάθη της συγκυβέρνησης, τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στο περιεχόμενο του τρίτου Μνημονίου, οδήγησαν σε πολύ επώδυνα μέτρα, τα οποία καλείται να πληρώσει τώρα ο ελληνικός λαός.

Εναν βαρύτατο λογαριασμό που είναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων, των παλινωδιών και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης και, βεβαίως, ένας λογαριασμός που είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

Το Πολιτικό Συμβούλιο ανέδειξε όλα αυτά τα επώδυνα σημεία και επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν τα υιοθετεί, αλλά αντίθετα τα κατακρίνει».

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.