ΧΡΗΜΑΤΑ - ΛΕΦΤΑ
Χιλιάδες έχουν «συλληφθεί» με καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις, το διάστημα 2000-2012.

Ο έλεγχος με τη διασταύρωση των στοιχείων που γίνεται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο. Και όπως αποκάλυψε ο Τρύφων Αλεξιάδης, ήδη από τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους, προκύπτουν χιλιάδες περιπτώσεις ανακόλουθων καταθέσεων. «Βρέθηκαν δηλαδή φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με καταθέσεις εκατομμυρίων, ενώ δήλωναν 60.000 ή 70.000 ετήσιο εισόδημα. Άπαντες με αυτόματο τρόπο θα κληθούν να δικαιολογήσουν πού βρήκαν αυτά τα χρήματα. Μιλάω για εκατοντάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και λογαριασμούς», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα».

Ο ίδιος μίλησε και για τη ρύθμιση των 100 δόσεων για φορολογικά χρέη, αναφερόμενος στις αλλαγές που θα γίνουν. «Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το χρέος του σε λιγότερο από τις 100 δόσεις, για ποιον λόγο να υπαχθεί σε αυτές;», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι γίνονται συζητήσεις με τους Θεσμούς για το πώς θα υπάρξουν έλεγχοι για να διαπιστώνεται ποιοι πρέπει να εντάσσονται στη ρύθμιση και ποιοι όχι. Για το ίδιο θέμα, μιλώντας στη «Real News» ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξαναδοθεί η ευκαιρία στους οφειλέτες για ρύθμιση χρεών σε 100 δόσεις.

Σε ερώτηση για τη φορολογία των εφοπλιστών, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» απάντησε: «Οι Έλληνες πλοιοκτήτες που έχουν αποδείξει σε κρίσιμες στιγμές τα πατριωτικά τους αισθήματα θα πρέπει για ακόμα μία φορά να αποδείξουν ότι αγαπάνε τη χώρα. Αν όμως εμείς πάμε να επιβαρύνουμε τη ναυτιλία περισσότερο από όσο πρέπει, αυτό θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά υπέρ της ναυτιλίας άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Παράλληλα, εμείς θα χάσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, αλλά και πολύτιμα έσοδα».

Αναφερόμενος στην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, ο κ. Αλεξιάδης λέει στη «Real News» ότι το υπουργείο εξετάζει μία σειρά από μέτρα, όπως το να κλείνουν οι εφορίες κάποιες ημέρες την εβδομάδα. «Θα είναι στις εφορίες οι εφοριακοί, θα εξυπηρετούν το κοινό σε ειδικές περιπτώσεις αλλά δεν θα είναι ανοιχτές για όλο το κοινό», εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Προσθέτει επίσης ότι εξετάζονται μετατάξεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες στον χώρο των εφοριών για να ενισχυθούν, ότι θα επιταχυνθούν οι προσλήψεις που είναι σε εκκρεμότητα αλλά και ότι θα εφαρμοστεί δέσμη από μέτρα για να γίνει εξοικονόμηση προσωπικού.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.