beachΑς ανακαλύψουμε παρέα τις καλύτερες οργανωμένες παραλίες της Ευρώπης που εντοπίζονται μεταξύ άλλων σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα και προσφέρονται για βουτιές σε καταγάλανα νερά και ξέγνοιαστες στιγμές για ευρύ ηλικιακό φάσμα.

Σπηλιές απόμερες, χρυσαφένιες αμμουδιές, μαγευτικοί βυθοί, δροσερά νερά, άλλοτε πράσινα κι άλλοτε σε σκούρο μπλε, στην Ευρώπη έχουν κατανεμηθεί οι ωραιότερες παραλίες, που μπορούν να συναρπάσουν τους μικρούς επισκέπτες, αλλά και να σαγηνέψουν τους μεγαλύτερους. Σύμφωνα λοιπόν με την telegraph.co.uk, οι παραλίες αυτές είναι οι εξής:

ΕΛΛΑΔΑ

Κέα

Βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, ενδείκνυται για οικογένειες και ζευγάρια που επιθυμούν να χαλαρώσουν, να γευθούν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και να ανακαλύψουν αρχαία μνημεία. Όλο το νησί διαθέτει, σύμφωνα με τη λίστα, παραλίες που ξεχωρίζουν.

Παραλία Βουτούμι – Αντίπαξοι

Λευκή αμμουδιά και τιρκουάζ νερά. Η παραλία αυτή των Αντίπαξων βρέχεται από τα νερά του Ιονίου Πελάγους και μεταξύ άλλων προσφέρεται για τους οπαδούς της ιστιοπλοΐας. Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό που έχετε να κάνετε μόλις αποβιβαστείτε από τη βάρκα που θα σας αφήσει εκεί, είναι να βγάλετε τα σανδάλια σας για να νιώσετε ολοκληρωτικά την αίσθηση της περλένιας άμμου.

Κουφονήσια – Παραλία Πορί

Βυθιστείτε στα σμαραγδένια νερά του Αιγαίου Πελάγους και της συγκεκριμένης παραλίας, ξαπλώστε στην αμμουδιά και αφεθείτε στην ομορφιά που περιβάλλει την περιοχή θυμίζοντας κάτι από την Ελλάδα των ‘60s.

Καραβοστάσι – Πάργα

Ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν περιπετειώδεις διακοπές και οικογένειες με παιδιά που γνωρίζουν καλό κολύμπι, άνθρωποι που αγαπούν το Body-surfing και τους αρέσει να επισκέπτονται αρχαία μνημεία, αλλά δεν είναι της κοσμοπολίτικης κι έντονης νυχτερινής ζωής, πρέπει, με βάση την έρευνα της telegraph, να κάνουν ένα πέρασμα από το Καραβοστάσι.

ΙΤΑΛΙΑ

Porto Selvaggio – Puglia, Marettimo, Cala Gonone (Σαρδηνία), Parco Naturale della Maremma (Τοσκάνη), Foce del Belice (Σικελία).

ΙΣΠΑΝΙΑ

Viveiro, Llafranc, Mónsul, νησιά Cíes, Ribadesella, Es Grau

ΓΑΛΛΙΑ

Ploumanac’h, Brittany, Le Grau-du-Roi, the Gard, Cavalaire-sur-Mer, Οι παραλίες του of Ile de Porquerolles ( French Riviera), οι αμμουδιές του Noirmoutier, στο νησί Ile de Batz.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Praia do Martinhal, Caneiros, Salema

ΤΟΥΡΚΙΑ

Cirali, Iskele, Alacati

ΚΡΟΑΤΙΑ

Makarska, Saharun beach (νησί Dugi Otok)

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.