e3aef9d49efa5cbfa7b4d73cdbdaa447_XL.jpg,qt=1422546621.pagespeed.ce.po3k1P493kΥπάρχουν τόσοι πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο. Κάθε ένας έχει τη δική του ζωή, τις δικές τους θεωρίες και τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Και υπάρχουν άνθρωποι που απλά ό,τι αγγίζουν γίνεται…χρυσός!

Το άρθρο αυτό καταγράφει τους 8 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο όλων των εποχών. Θα εκπλαγείτε από μερικούς από αυτούς και τα πράγματα που έκαναν.

1. John D. Rockefeller


Ο John D. Rockefeller είχε περιουσία 336 δισ. δολαρίων! Το 1863 ίδρυσε το πρώτο διυλιστήριο πετρελαίου στο Κλίβελαντ και το 1870 ίδρυσε την Standard Oil Company. Σταδιακά η εταιρία του απέκτησε τον έλεγχο όλων των διυλιστηρίων του Πίτσμπεργκ, της Φιλαδέλφειας και της Βαλτιμόρης, έχοντας στα ταμεία της σε ρευστό περισσότερα από 40 εκατ. δολάρια. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς όπως τις μεταφορές, την σιδηρουργία, μεταλλουργία κ.α. Μέχρι το 1882 είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα από τα ισχυρότερα τραστ του κόσμου.

Το 1913 αποσύρθηκε από τις επιχειρήσεις του και ίδρυσε, με αρχικό κεφάλαιο 500 εκατομμύρια δολάρια, το ίδρυμα Ροκφέλερ (Rockfeller Foundation) με σκοπό «την προαγωγή της ευημερίας της ανθρωπότητας στον κόσμο».

2. Andrew Carnegie

Ο Andrew Carnegie είχε περιουσία 309 δισ. δολάρια! Έγινε πλούσιος από την ανακύκλωση χάλυβα και εργάστηκε στη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα. Τελικά έγινε ο επικεφαλής μιας τεράστιας εταιρείας χάλυβα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία του έδωσε μια μεγάλη φήμη καθώς και χρήματα.

3. Γουλιέλμος ο Κατακτητής

www.wikipedia.org

Με μια περιουσία 209 δισ. δολαρίων, ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής ηγήθηκε της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εισβολής όλων των εποχών. Επιπλέον, έγινε μονάρχης.

4. Cornelius Vanderbilt

www.wikipedia.org

Ο Cornelius Vanderbilt διέθετε περιουσία 185 δισ. δολαρίων. Έγινε πλούσιος αγοράζοντας σιδηροδρομικές γραμμές και οικοδομώντας δικό του σιδηρόδρομο. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προήλθε κυρίως από τον κλάδο των σιδηροδρομικών μεταφορών.

5. Alan Rufus

www.history.com

Ο Alan Rufus είχε μια περιουσία 149 δισ. δολαρίων. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που εντάχθηκαν στο τάγμα του Γουλιέλμου του Κατακτητή κατά τη διάρκεια της εισβολής. Ο Rufus απέκτησε τεράστια χρηματικά ποσά κυρίως από τις αγοραπωλησίες γης. Ακόμη και σήμερα αυτή η κίνηση αποφέρει μεγάλα κέρδη.

6. Bill Gates

www.forbes.com

Όλοι γνωρίζουμε, τον περίφημο Bill Gates. Η περιουσία του εκτιμάται στα 136 δισ. δολάρια. Ο Bill Gates, ως γνωστόν, είναι ο ιδρυτής της Microsoft. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό. Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν, γιατί ο Bill Gates είναι τόσο απίστευτα πλούσιος!

7. William de Warenne

Ο William de Warenne διέθετε περιουσία που έφτανε τα 134 δισ. δολάρια. Είχε λάβει μέρος σε πολλές μάχες και κέρδισε πολλές από αυτές, οι οποίες συντέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του πλούτου του.

8. John Jacob Astor

John Jacob Astor

Με περιουσία 121 δισ. δολαρίων, ο John Jacob Astor ήταν ένας πολύ επιτυχημένος έμπορος γούνας. Αργότερα μετακινήθηκε στην πώληση γης και ακινήτων και απέκτησε επίσης πολλά χρήματα.

newmoney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.