paoΣε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις και ανατροπές, ο Παναθηναϊκός νίκησε στο “Απόστολος Νικολαΐδης” την Κλαμπ Μπριζ με 2-1, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο στο Champions League και απόκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης, εν όψει της ρεβάνς στο Βέλγιο την άλλη Τετάρτη (5/8).

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπομπό στο 10΄,

ο Μπεργκ έχασε πέναλτι στο 34΄ (απέκρουσε ο Μπρουζίς) αλλά

ισοφάρισε στο 37΄ με κεφαλιά και ο Καρέλης, με νέο πέναλτι στο 66΄,

διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ από το 45΄ οι “πράσινοι” έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής (με απευθείας κόκκινη) του Σάντσεθ.

Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα οι «πράσινοι» έδειξαν και πάλι το ίδιο κακό πρόσωπο στην άμυνα, όπως και στα φιλικά προετοιμασίας και δυστυχώς γι΄ αυτούς το πλήρωσαν. Συγκεκριμένα στο 10΄ ο Βανάκεν βρήκε με σέντρα από τα δεξιά τον αμαρκάριστο Μπομπό στην καρδιά της περιοχής του «τριφυλλιού», ο οποίος με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Βέλγοι στο 13΄ έχασαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Βανέκεν να σουτάρει άουτ από τη μικρή περιοχή.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε με το δυνατό σουτ του Νίνη στο 23΄, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της Μπριζ. Στο 33΄ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μπεργκ έδωσε κεφαλιά-πάσα στον Καρέλη, που ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μέχελε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεργκ αλλά δεν ήταν καλή, με αποτέλεσμα ο Μπρουζίζ να αποκρούσει με τα πόδια.

Ο Σουηδός επιθετικός των «πρασίνων» όμως πήρε το «αίμα» του πίσω στο 37΄, όταν με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Νίνη έκανε το 1-1. Στο 43΄ όμως οι «πράσινοι» έμειναν με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Σάντσεθ. Ο Ισπανός αμυντικός έκανε ένα σκληρό τάκλιν στον Ντιαμπί, ο διαιτητής αρχικά του έδειξε κίτρινη κάρτα αλλά σε συνεννόηση με τον τέταρτο διαιτητή άλλαξε απόφαση και τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης δεν υπήρξαν αρκετές φάσεις, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχισαν να είναι επιρρεπείς στα λάθη στην άμυνα. Στο 61΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μια ευκαιρία, όταν ο Ντιαμπί βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο 65΄ ο Παναθηναϊκός κέρδισε ακόμη ένα πέναλτι, όταν ο Μπομπό χρησιμοποίησε το χέρι του στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του. Ο Καρέλης ήταν αυτός που πήρε την ευθύνη για την εκτέλεση του πέναλτι και στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της βελγικής ομάδας έκανε το 2-1. Μετά το τέρμα του Καρέλη όπως ήταν φυσικό το «τριφύλλι» έριξε το ρυθμό του αγώνα, ενώ η Μπριζ παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους «πράσινους».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βλάντισλαβ Μπεζντορόντοφ (Ρωσία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 45΄ Σάντσεθ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πράνιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου):
Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46΄ Λαγός), Νίνης (46΄ Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (74΄ Λουντ), Μπεργκ

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (Μισέλ Πρεντόμ):
Μπρουζίζ, Ντε Φο (80΄ Κουλς), Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μεχελε, Μπομπό (72΄ Ντε Σούτερ), Σίμονς, Βάσκεθ (60΄ Ισκέρδο), Βανάκεν, Βόλμερ, Ντιαμπί

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.