ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΟΤο μηδέν στην άμυνα είναι ο βασικός στόχος για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εν όψει της αυριανής εντός έδρας

αναμέτρησης με την Μπριζ στο πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό όμιλο του Champions League.

O Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε ως πολύ επικίνδυνη την βελγική ομάδα ενώ τόνισε πως πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του. «Θα είναι σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των «πρασίνων»:


Για την Μπριζ:
«Ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αρκετά νωρίς με μια διαφορετική παράμετρο φέτος να είμαστε πιο έτοιμοι. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από την ίδια χώρα με πέρυσι που έφτασε στους 8 του Europa League κέρδισε ουσιαστικά το πρωτάθλημα και στα πλέι οφ βγήκε δεύτερη. Μια ομάδα αρκετά συγκεντρωμένη και καλή στην κόντρα. Θα παίξουμε σε ένα γήπεδο που θα είναι γεμάτο, πίεση στον αντίπαλο αλλά και σε εμάς να το διαχειριστούμε. Να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας η Μπριζ είναι μια ομάδα επικίνδυνη και ιδίως όταν βρεις χώρους».

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του:
«Θα είναι σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, όμως θα παίξει σημασία η συνολική λειτουργία της ομάδας. Από τους τέσσερις αμυντικούς πίσω ή τους τρεις γιατί αριστερό μπακ θα παίξει ο Πράνιτς. Θα παίξει ρόλο η συνοχή, αλλά πάνω απ’ όλα η εμπειρία. Με ωριμότητα, το σημαντικό θα είναι να κάνουμε τα βασικά στην άμυνα και δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για το ποια λάθη πρέπει να αποφύγουν οι παίκτες του:
«Αυτό που θέλω να δω είναι καθαρά η συγκέντρωση, κάναμε αβίαστα λάθη στο φιλικό (σ.σ. με την Ουντινέζε), βάζαμε τους εαυτούς μας υπό πίεση. Το ξέρουμε το γνωρίζουμε, να αποφύγουμε τα λάθη να έχουμε τακτική συγκέντρωση και πειθαρχία.»

Για τον αν αγωνιστεί ο Στιλ: «Ο Στιλ είναι καλά το τελευταίο διάστημα προπονείται χωρίς ενοχλήσεις. Έχει χάσει κάποιες αλλά είναι σημαντικός όπως και ο Στέφανος, αυτή η θέση παραμένει ανοιχτή για το ποιος θα ξεκινήσει.»

Για το ποια είναι η διαφορά με πέρσι: «Είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρσι, βλέποντας την καθημερινότητα έχουμε ωριμάσει πολύ σε σχέση με πέρυσι.»

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Σωτήρης Νίνης που δήλωσε σχετικά με την αναμέτρηση με τους Βέλγους:
«Πρέπει να φανούμε αντάξιοι, να είμαστε σοβαροί και αν είμαστε αυτοί που πρέπει όλα θα πάνε καλά. Για να φτάνουμε στο σημείο να παίζουμε είμαστε έτοιμοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αύριο όλοι μας να δώσουμε το 200% για να αντεπεξέλθουμε και να τα πάμε καλά».

Η αποστολή για τη Μπριζ

Με την απογευματινή προπόνηση, που πραγματοποιήθηκε κάτω από υπερβολική ζέστη, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αυριανό εντός έδρας αγώνα με τον Μπριζ για την 3ο προκριματικό όμιλο του Champions League.

Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, που διεξήχθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» υπό το βλέμμα του προέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου, ο προπονητής του τριφυλλιού, Γιάννης Αναστασίου, ανακοίνωσε την αποστολή που αποτελείται από τους:

Κοτσόλη, Στιλ, Αναγνωστόπουλο, Κουτρουμπή, Χουχούμη, Τριανταφυλλόπουλο, Βέμερ, Ταυλαρίδη, Μπούρμπο, Ζέκα, Λαγό, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλη, Νίνη, Λουντ, Καλτσά και Σάντσεθ.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.