egkaumata-apo-ton-ilio-giatrepste-ta-me-gala.w_lΕύκολοι τρόποι για να γιατρέψετε τα εγκαύματα από τον ήλιο. Πώς μπορεί το γάλα και το πράσινο τσάι να ανακουφίσουν και να γιατρέψουν το ερεθισμένο δέρμα σας;

Τα ηλιακά εγκαύματα είναι ίσως το χειρότερο κομμάτι του καλοκαιριού.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο πιο εύκολος τρόπος να τα γιατρέψουμε ήταν το… γιαούρτωμα. Σε αρκετούς έχει τύχει να είναι σε διακοπές και να πρέπει να γιαουρτώσουν έναν φίλο τους που κάθησε στον ήλιο περισσότερο απ’ όσο έπρεπε και υποφέρει από εγκαύματα…

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια άλλα μυστικά για να ανακουφίσουν το δέρμα σας που ενδεχομένως να μην τα γνωρίζατε μέχρι σήμερα…

1. Το γάλα

Το γάλα πάνω στο έγκαυμα ανακουφίζει το καμένο δέρμα και βοηθά στην ανάπλασή του. Βρέξτε μια πετσέτα σε ένα διάλυμα που θα έχει γάλα διαλυμένο με παγωμένο νερό και τοποθετήστε την πάνω στο έγκαυμα. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος και το γαλακτικό οξύ είναι αντι-φλεγμονώδη και πολύ χαλαρωτικά λένε οι δερματολόγοι. Ωστόσο, ποτέ μην βάλετε πάγο πάνω σε ηλιακό έγκαυμα.

2. Παγωμένες πετσέτες

Τοποθετήστε μια βρεγμένη πετσέτα στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη) και τοποθετείστε τη στην πληγείσα περιοχή για 10 λεπτά, 2-3 φορές την ημέρα.

3. Η αλόη

Εφαρμόστε στην περιοχή που έχετε καεί κρέμα με αλόη ή ζελέ από το φυτό της αλόης.

Η αλόη είναι ένα αντι-φλεγμονώδες φυτό, που βοηθά στην καταπράυνση της κόκκινης, ερεθισμένης από τον ήλιο επιδερμίδας. Ως εκ τούτου, ανακουφίζει απίστευτα όταν τοποθετηθεί σε ένα ηλιακό έγκαυμα.
Συμβουλή: Κρατήστε την αλόη στο ψυγείο σας. Έτσι θα σας δροσίσει ακόμα περισσότερο.

4. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι βοηθά στην ανακούφιση του ηλιοκαμένου δέρματος. Τοποθετήστε ένα επίθεμα εμποτισμένο με κρύο πράσινο τσάι επάνω στο καμένο από τον ήλιο δέρμα για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει.

Το πράσινο τσάι έχει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι αντι-φλεγμονώδη.

Πίνετε άφθονο νερό

Στη συνέχεια, μπορείτε να φορέσετε την ενυδατική κρέμα σας αρκετές φορές την ημέρα, αλλά καλό θα ήταν να μην περιέχει άρωμα.

Επίσης, μην ξεχνάτε να φοράτε την αντηλιακή σας με υψηλό δείκτη προστασίας, και φυσικά να πίνετε άφθονο νερό.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.