Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

alafoyzosΟ πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της θύρας 13, που μεταδίδεται μέσω ίντερνετ και κράτησε πάνω από δύο ώρες μίλησε για όλους και όλα.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» υποστήριξε μεταξύ άλλων πως η ομάδα του έχασε άδικα το περσινό πρωτάθλημα, ενώ καυτηρίασε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτηρίζοντας προκλητική την στάση της ΕΠΟ και του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου.

Ακόμη, ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων» μίλησε για τα οικονομικά της ομάδας του καθώς και για τις μεταγραφές που πρόκειται να γίνουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρόεδρου του Παναθηναϊκού:

Για την ομάδα: «Η ομάδα πέρυσι ωρίμασε. Κάποια λάθη που έγιναν στις μεταγραφές αντιμετωπίστηκαν. Έχουμε πολύ καλή επαφή με τους Βόκολο, Φύσσα και Αναστασίου. Υπάρχει μια άλλη επιπέδου συνεργασία. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισε ο Σωτήρης Νίνης, αλλά και με άλλες μεταγραφές. Είμαστε έτοιμοι. Έχουν αποκαλυφθεί πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό. Πράγματα τα οποία γνωρίζαμε όλοι μας και κανένας δεν μιλούσε».

Για τον Γιάννη Αναστασίου:
«Είναι αξιοκρατικός, εντιμότατος, ευθύς. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν αντιξοότητες, πάντα, που προσπαθούμε να τις υπερβαίνουμε».

Για την επίθεση στον Βασίλη Κωνσταντίνου:
«Εδώ δεν μας έδιναν τα πρακτικά. Υπάρχει μάρτυρας που έχει πει ότι έγινε μέσα. Υπάρχουν τα μαγνητοφωνημένα. Κερδίσαμε ασφαλιστικά μέτρα και πήραμε τα ηχητικά και τα γραπτά. Απλώς, δυστυχώς, η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κινείται πολύ αργά. Και η ΕΠΟ είναι απαράδεκτη και ανήθικη που δεν ασχολείται με αυτά. Είναι ντροπή τους. Για τη Σουπερ Λίγκα τι να πω. Είναι άνανδρο. Είναι δυνατόν να έχουν χτυπήσει κάποιον μπροστά στα μάτια του Μποροβήλου και να μην λέει τίποτα. Όλα εδώ, όμως, πληρώνονται κ. Μποροβήλε».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Έχουμε πακιστανικά, κινέζικα τηλέφωνα, φούρνους, συνομιλίες. Ε, ξέρω εγώ, εάν η ΟΥΕΦΑ κρίνει ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι επαρκή, τότε τι να πω. Ο Αλ Καπόνε είχε κάνει ληστείες και καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή. Μπορεί η ΟΥΕΦΑ να κάνει τη δουλειά της και ο Ολυμπιακός να τη γλιτώσει. Πιστεύω ότι, επειδή τα στοιχεία είναι τόσα πολλά, το επόμενο 12μηνο, ο Ολυμπιακός θα υποστεί τις συνέπειες. Έμαθα πρόσφατα ότι η ΕΠΟ δεν είχε στείλει τίποτα για την εμπλοκή του Αστέρα Τρίπολης. Αυτοί είναι ένα στάδιο πριν από τη δίκη. Ο Αστέρας θα έπρεπε να είχε υποβιβαστεί. Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα είναι προκλητικά. Στο ποδόσφαιρο η ένδειξη αρκεί για να τιμωρηθείς. Εάν στην Ελλάδα λειτουργούσαν αυτά, η σύνθεση στο ποδόσφαιρο θα ήταν διαφορετική. Τα δικαστικά προχωράνε. Φέτος ελπίζω η κατάσταση να είναι διαφορετική. Στο θέμα του Μποροβήλου έχουμε πάρει θέση. Ουσιαστικά δεν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της Λίγκας, παρά μόνο εκεί που πρέπει. Δεν θα πω τίποτε περισσότερο. Φέτος, οι συνθήκες νομίζω και ελπίζω ότι θα είναι διαφορετικές. Αν περιμένουμε λίγες μέρες, θα μάθουμε αρκετά πράγματα σχετικά με αυτά που συζητάμε. Δεν θέλω να πω περισσότερα.»

Για τους δανεικούς:
«Είπαμε να πηγαίνουν μέχρι δύο παίκτες και να μην γίνεται αυτό το κακό που γίνεται με τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι θέμα δικαιοσύνης και τήρησης των κανόνων. Όταν γίνεται μία απάτη θα πρέπει να βρεις στοιχεία, αλλιώς το ξέρεις το βλέπεις και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Για τη βία:
«Χαίρομαι γιατί ο Κοντονής προσπαθεί να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Η βία ξεκινά από τη διαφθορά και τη σαπίλα. Νομίζω το έχει καταλάβει σε μεγάλο βαθμό. Είμαι σίγουρος ότι ο Κοντονής μπορεί να δεχθεί αντιπροσωπία οπαδών. Είναι ανοικτός άνθρωπος».

Για τον φετινό στόχο:
«Νομίζω ότι και οι παίκτες και το τεχνικό τιμ και η διοίκηση κάνουμε ότι μπορούμε για το πρωτάθλημα. Στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε».

Για Καρέλη, Μαυρία και μεταγραφές:
«Για τον Καρέλη είχαμε μια προσφορά την απορρίψαμε. Ήταν αρκετά εκατομμύρια. Αν έρθει κάτι απίθανο 7-8 εκατομμύρια, αλλάζει το πράγμα. Δεν πουλάμε. Το θέμα Μαυρία είναι ανοικτό. Έχουμε έναν αμυντικό κι έναν επιθετικό, έναν Έλληνα κι ένα ξένο, που κοιτάμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με το ρόστερ μας».

Για τη Λεωφόρο: «Κάνουμε κάθε προσπάθεια να παίξουμε και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λεωφόρο. Η ΟΥΕΦΑ μας λέει ότι είναι δύσκολο, αλλά εμείς κάνουμε τα πάντα. Αυτό είναι το γήπεδό μας. Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα στη χρηματοδότηση και κατασκευή του γηπέδου. Δεν θέλω να ανακοινώσω πως. Έχουμε βρει τρόπο χωρίς κρατικά χρήματα. Δεν βλέπω πως το δημόσιο μπορεί, στην κατάσταση που είναι, να επιδοτήσει γήπεδα. Δεν θα ήταν και σωστό. Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν τελειώσει και ελπίζω αυτή τη χρονιά να αρχίσουν τα έργα».

Για τις διαφορές με την Ευρώπη:
«Στην Ευρώπη, σε κάποιες χώρες, οι ομάδες έχουν τρομακτικά έσοδα. Πολύ μεγάλα μπάτζετ. Είναι δύσκολο να τους πολεμήσεις. Η διαφορά είναι χαώδης. Φέτος, εμάς μας εγκατέλειψε η Adidas. Ενοχληθήκαμε πολύ από τον τρόπο. Ενώ μιλούσε μαζί μας, ξαφνικά μας είπε ότι φεύγει. Η συνεργασία διεκόπη με άσχημο τρόπο. Έγινε από τη Γερμανία. Το προϊόν της Puma είναι πάρα πολύ καλό. Η ποιότητα της φανέλας είναι καλύτερη».

Για τα οικονομικά:
«Τα οικονομικά μας δεν έχουν ακόμα εξυγιανθεί. Προβληματικά χρέη δεν έχουμε, γι αυτό και παίρνουμε άδειες. Πρέπει να πάμε μια φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε θα έχουμε οικονομική εξυγίανση. Φέτος το μπάτζετ αυξήθηκε, αλλά τα έσοδα όχι. Ο σκοπός μας είναι να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κανονικά, εμείς έπρεπε να πάμε. Φέτος έγινε κλοπή του πρωταθλήματος…».

Για τις μεταγραφές:
«Είμαστε κοντά σε δυο μεταγραφές, άμεσα. Είναι εξελίξιμοι παίκτες. Ο ένας θα γίνει γνωστός άμεσα, ο άλλος όχι άμεσα. Δεν είναι όλοι οι παίκτες προς πώληση. Αν κάποιοι πουληθούν, θα πουληθούν πολύ ακριβά. Πάμε να φτιάξουμε μια μεγάλη ομάδα. Αν δεν κρατήσουμε τους καλούς μας παίκτες, πως θα το κάνουμε αυτό; Θέλουμε να έχουμε ένα σταθερό κορμό. Η ομάδα είναι, πλέον, πιο ώριμη».


Για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ:
Δεν έχω κάποια προτίμηση. Όλες καλές είναι, αλλά και εμείς είμαστε καλή ομάδα και ελπίζω η έδρα μας και το ηθικό μας να μας δώσουν ώθηση σε αυτά τα παιχνίδια. Πέρσι με την Λιέγη μας άφησαν πίσω. Όπως και με τον Ολυμπιακό που μετά τους -3 άδειασαν οι παίκτες γιατί κάνεις μια προσπάθεια και μετά εξαφανίζεται. Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με αυτούς».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.