rvsiaΗ Ρωσία είναι η πρώτη φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (UEFA EURO U-19 Championships), καθώς στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης νίκησε την Εθνική ομάδα της Ελλάδας με 4-0

(50΄, 79΄ Τσερνόφ, 52΄ Γκασίλιν, 65΄ πεν. Σεϊντάεφ) στη Λάρισα και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Γαλλία-Ισπανία.

Η ελληνική ομάδα άντεξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο (0-0) αλλά στην επανάληψη δεν κατόρθωσε να προβάλει αντίσταση, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να προκριθεί για τρίτη φορά στην Ιστορία της στον τελικό μετά το 2007 και το 2012.

Η Εθνική προσπάθησε και πέτυχε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, αποκόπτοντας τους ταχείς και επικίνδυνους Ρώσους επιθετικούς και μεσοεπιθετικούς, ενώ έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Αρχικά στο 22΄, όταν σε συρτό γύρισμα του Σάλιακα από δεξιά ο Βέργος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά αστόχησε ελάχιστα, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μιτριούσκιν, ενώ στο 31΄ και στη σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά ο Κουλούρης κινήθηκε στην πλάτη του Γιακούμπα, αλλά η προβολή-πλασέ του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι φάνηκαν πραγματικά απειλητικοί μόνο στο 44ο λεπτό, όταν σε “γέμισμα” στην περιοχή η μπάλα πέρασε από τους στόπερ αλλά ο Μπεζντενέζνικ δεν έκανε σωστά την προβολή και ο Κότσαρης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 47΄ ο Βέργος ελευθερώθηκε ωραία έξω από την περιοχή και σούταρε συρτά αναγκάζοντας τον Μιτριούσκιν σε σωτήρια επέμβαση στην αριστερή γωνία του, αλλά τρία λεπτά αργότερα και ενάντια στη ροή του αγώνα ήταν οι φιλοξενούμενοι που άνοιξαν το σκορ.

Ο Γκολόβιν εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, τα μαρκαρίσματα δεν βγήκαν στη μικρή περιοχή και ο Τσερνόφ ανενόχλητος και σχεδόν χωρίς να σηκωθεί έγραψε με κεφαλιά το 1-0 για την ομάδα του Ντμίτρι Χόμουχα. Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το “φθηνό” γκολ που δέχθηκαν, οι διεθνείς βρέθηκαν να κυνηγούν την ανατροπή του 0-2, όταν στο 52΄ από λάθος του Ρούσσου εκδηλώθηκε άριστα η ρωσική αντεπίθεση, ο Σεϊντάεφ βρήκε τον Γκασίλιν κι εκείνος “έσκαψε” την μπάλα πάνω από τον Κότσαρη.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα η ελληνική ομάδα παρέδωσε “ψυχή και σώμα”, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να επικρατήσουν ολοκληρωτικά. Στο 65΄ έγινε το 3-0 με πέναλτι του Σεϊντάεφ, το οποίο υποδείχθηκε σε ανατροπή του Μελκάτζε από τον Ρούσσο, ενώ το 4-0 έγινε στο 79ο λεπτό με νέα κεφαλιά του Τσερνόφ, κι ενώ από το 68΄ η ελληνική ομάδα έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Τσελεπίδη με (απευθείας) κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Σεϊντάεφ.

Ο Ούγγρος διαιτητής της αναμέτρησης, Τάμας Μπόγκναρ, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Κυριακόπουλο, Βασαΐτη και Μπαρίνοφ και με απευθείας κόκκινη τον Τσελεπίδη.


ΡΩΣΙΑ (Ντμίτρι Χόμουχα): Μιτριούσκιν, Σερνόφ, Κοτζανιάζοφ, Γιακούμπα, Μακάροφ, Γκούλιεφ, Μπαρίνοφ (71΄ Σερόφ), Γκολόβιν (58΄ Μελκάτζε), Μπεζντενέζνικ (46΄ Ζούεφ), Σεϊντάεφ, Γκασίλιν

ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας): Κότσαρης (85΄ Θεοδωράκης), Σάλιακας (62΄ Ορφανίδης), Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μαρκοπουλιώτης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κουλούρης (72΄ Βασαΐτης), Βέργος

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.