Οι ευχές μας τον συνοδεύουν…

tentoglou_papanikosΚαι μόνο η ικανότητα του να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα, το οποίο κρατούσε 16 χρόνια αποτελεί χαρακτηριστικό της αγωνιστικής του ικανότητας. Πόσο μάλλον να το καταφέρνει δύο φορές μέσα σε μικρό διάστημα.  Ο Μιλτιάδης Τεντόγλου είναι ένας ταλαντούχος αθλητής.

Τα χαρίσματα του δεν είναι μόνο αθλητικά, αλλά και ψυχικά δεδομένο του ότι ο Τεντόγλου είναι ένας αθλητής  που έχει την ικανότητα  να αξιοποιεί το ταλέντο του στους αγώνες όλων των επιπέδων.

Ο αθλητής του Βαγγέλη Παπανίκου αγωνίζεται τα ξημερώματα της Παρασκευής στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων και με βάση την εικόνα του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν μπορεί να ελπίζει σε ένα καλό πλασάρισμα.

Το μετάλλιο, αν και είναι μέσα στις δυνατότητες του,  δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός για εκείνον, σε μια διογράνωση όπου το επίπεδο θυμίζει – σε πολλές περιπτώσεις – κατηγορία Ανδρών- Γυναικών.

Ο Τεντόγλου έχει την τέταρτη επίδοση ανάμεσα στους 12 του τελικού με 7,69 μ., σε έναν τελικό όπου οι δύο Κουβανοί αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο καθώς αμφότεροι έχουν ρεκόρ πάνω από τα 8,00 μέτρα. Χαρακτηριστικό της 12αδας είναι πως με εξαίρεση τους δύο Κουβανούς οι υπόλοιποι κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο, κάτι που σημαίνει πως θα γίνει σκληρή μάχη.

Ο Mιλτιάδης είναι ο τρίτος Ελληνας που συμμετέχει σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παίδων στο μήκος.

Ωστόσο για να γίνει εκείνος με την καλύτερη εμφάνιση θα πρέπει να ανέβει στο βάθρο των νικητών, προκειμένου να ξεπεράσει τον Λούη Τσάτουμα που ήταν τέταρτος το 1999 στο Μπίντγκοζ, στην πρώτη διοργάνωση με άλμα στα 7,54 μέτρα.

Οι 12 του τελικού και τα φετινά τους ρεκόρ
Εχεβάρια (Κούβα) 8,05 μ.
Σι (Κίνα) 7,51 μ.
Νανκι (ΗΠΑ) 7,62 μ.
Ζίενερτ (Γερμανία) 7,51 μ.
Τεντόγλου (Ελλάδα) 7,69 μ.
Σάντος (Ισπανία) 7,48 μ.
Μασσό (Κούβα) 8,12 μ.
Κιμ (Κορέα) 7,49 μ.
Σίλβα (Βραζιλία) 7,60 μ.
Ρόπερ (Αυστραλία) 7,91 μ.
Μιγιάτσι (Ιαπωνία) 7,50 μ.
Τιμόφεβ (Ρωσία) 7,62 μ.

segas

Παρακολουθήστε ζωντανά τον αγώνα εδώ ή εδώ

Star-fm.gr:  Μιλτιάδη, ΟΛΑ τα Γρεβενά είναι δίπλα σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.