fwtografia-astegou-agoriou-prokalei-pagkosmia-sugkinisi.w_lΔείτε τη φωτογραφία του άστεγου αγοριού που διάβαζε στο πεζοδρόμιο δίπλα σε ένα εστιατόριο για να έχει φως, η οποία προκάλεσε συγκίνηση και άλλαξε τη ζωή του.Μια φοιτήτρια ιατρικής στις Φιλιππίνες, σίγουρα δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε όταν ανέβασε μια φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Facebook.

Ηταν νύχτα και περπατούσε σε ένα δρόμο στις Φιλιππίνες, όταν είδε ένα άστεγο αγοράκι να διαβάζει τα μαθήματά του στο πεζοδρόμιο δίπλα σε ένα εστιατόριο. Το αγόρι στεκόταν δίπλα στο εστιατόριο για να εκμεταλλευτεί το φως του.

Αυτή η φωτογραφία ήταν αρκετή για να αλλάξει τη ζωή του Ντανιέλ και της οικογένειάς του

Η συγκινητική ιστορία του

Η σκηνή αυτή επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε βράδυ: ο Ντάνιελ παίρνει το σκαμπό του και πηγαίνει έξω από τα McDonald ‘s, για να έχει φως προκειμένου να διαβάσει τα μαθήματά του.

Είναι 9 ετών και πηγαίνει στην τρίτη δημοτικού, ο πατέρας του έχει πεθάνει και το πατρικό του σπίτι έχει καεί ολοσχερώς. Ζει με τη μητέρα και τα αδέλφια του σε ένα προσωρινό καταφύγιο, ενώ ένα από τα αδέλφια του είναι άρρωστο. Η μαμά του κερδίζει περίπου 1,14 λίρες την ημέρα και συχνά ο ίδιος αναγκάζεται να ζητιανεύει στους δρόμους.

«Αυτή η φωτογραφία με σόκαρε»

Η φοιτήτρια ιατρικής Joyce Torrefranca, η οποία ανέβασε τις φωτογραφίες στο Facebook είπε στο CBN:

«Ως φοιτήτρια, αυτή η φωτογραφία με σόκαρε. Σπάνια πηγαίνω σε καφετέριες για να διαβάσω. Και σκέφτηκα ότι αυτό το παιδί, που δεν έχει τίποτα, αλλά θέλει να διαβάσει ».

Μετά από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, το αγόρι εντοπίστηκε και έγινε γνωστή η συγκινητική ιστορία του.

«Μαμά, δεν θέλω να μείνω φτωχός. Θέλω να πετύχω τα όνειρά μου»

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η φωτογραφία του, τόσο ο ίδιος ο Ντανιέλ όσο και η μητέρα του, Χριστίνα Εσπινόζα, μίλησαν στα ΜΜΕ για τις δυσκολίες της ζωής τους. Και τόνισαν ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του, ο 9χρονος είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει τις σπουδές του για να μπορέσει να τους βοηθήσει.

«Είναι ένα πολύ φιλομαθές και αποφασισμένο αγόρι… επιμένει να πηγαίνει στο σχολείο, ακόμη και χωρίς να έχει χρήματα για να φάει, αφού δεν έχω χρήματα να του δώσω» είπε η μητέρα του.

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες, ο Daniel δεν παραμελεί το σχολείο και ενώ οι συμμαθητές του παίζουν ποδόσφαιρο στους δρόμους, εκείνος διαβάζει στο φως του εστιατορίου. Μου λέει πάντα: “Μαμά, δεν θέλω να μείνω φτωχός. Θέλω να πετύχω τα όνειρά μου” είπε συγκινημένη.

Η συγκινητική ανταπόκριση από όλο τον κόσμο

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας, άνθρωποι με μεγάλη καρδιά από όλο τον κόσμο άρχισαν να στέλνουν σχολικά είδη και χρήματα για τον 9χρονο και για την οικογένειά του.

Η μαμά του Ντανιέλ, δεν σταματά να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την απίστευτη ανταπόκριση των ανθρώπων: «Είμαστε ενθουσιασμένοι. Δεν ξέρω τι θα κάνω με όλα αυτά τα αγαθά. Πλέον, ο Daniel δεν θα υποφέρει για να τελειώσει τις σπουδές του» είπε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η οικογένεια συγκέντρωσε αρκετά χρήματα για να βοηθήσουν την οικογένεια ενώ κολέγια του δίνουν υποτροφία για να μπορέσει να γίνει αυτό που ονειρεύεται: γιατρός ή αστυνομικός.

«Χαίρομαι που άλλαξα τη ζωή του»

Η φοιτήτρια που δημοσιοποίησε τη φωτογραφία του 9χρονου, δηλώνει ενθουσιασμένη που κατάφερε να τον βοηθήσει να έχει μια καλύτερη ζωή:

«Δεν πίστευα ότι μια απλή φωτογραφία μπορεί να κάνει μια τόσο μεγάλη διαφορά. Σας ευχαριστώ παιδιά για την κοινοποίηση της φωτογραφίας. Χάρις σε αυτό, μπορέσαμε να βοηθήσουμε τον Daniel να πετύχει τα όνειρά του. Ελπίζω ότι η ιστορία του θα συνεχίσει να αγγίζει τις καρδιές μας, έτσι ώστε να εμπνεόμαστε και να κινητοποιούμαστε σε κάθε κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη ζωή».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.