xaralampopoulosi-mlki-tou-ellina-einai-diaxroniki.w_lΟ Βασίλης Χαραλόμπουλος μιλάει για τον Αριστοφάνη, τους αιώνες και όλα όσα δεν αλλάζουν ποτέ στην Ελλάδα.Προβληματισμένοι, στιγμές-στιγμές αμήχανοι, αλλά έτοιμοι να δώσουν το στίγμα της εποχής και τις απαντήσεις τους μέσα από το θέατρο, ο πρωταγωνιστής της παράστασης «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μαζί με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα ,αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να πραγματοποιηθεί η παράσταση στην Επίδαυρο, αλλά και όσα ζει η Ελλάδα εδώ και αιώνες, όπως αποδεικνύει το έργο του Αριστοφάνη.

«Όπως και αυτή η χώρα, έτσι και η παράσταση βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού, λόγω του capital control, γιατί χωρίς ρευστό δεν θα μπορούσε να κινηθεί μία παράσταση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ηθοποιούς που ήταν έτοιμοι να παίξουν στην Επίδαυρο χωρίς σκηνικά, κοστούμια, χωρίς τίποτα, μόνο και μόνο για να νιώσουν ζωντανοί μέσα από την τέχνη. Χάρη σε κάποιους ανθρώπους και στην παραγωγή, η παράσταση τελικά θα πάει στην Επίδαυρο με τα όλα της. Με τα σκηνικά, με τα κοστούμια της. Εμείς ελπίζουμε ότι μέχρι την πρεμιέρα της παράστασης θα πάνε όλα καλά για τη χώρα μας!», δήλωσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και συνέχισε: «Εμείς ξέρουμε να παλεύουμε μέσα από το θέατρο. Μέσα από την Τέχνη μας. Δεν ξέρω αν θα έρθει ο κόσμος να γελάσει. Γιατί είναι Αριστοφάνης, αλλά είναι Αριστοφάνης του Κακλέα, που σκάβει πολύ βαθιά. Ο Αριστοφάνης δείχνει να είναι σαν ένας καλυμμένος τραγωδός. Θέλει να πει πολλά στους πολίτες εκείνης της εποχής. Και το χειρότερο που ζούμε, είναι ότι λέμε ότι ο Αριστοφάνης είναι διαχρονικός. Αυτό σημαίνει ότι η μαλακία του Έλληνα είναι διαχρονική. Δεν αλλάζει με τίποτα».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.