«Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα» για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, αλλά «το καθένα με διαφορετικές πιθανότητες» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης…
σκουρλετησ
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ, ο Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ότι η ελληνική πλευρά απέσυρε το μέτρο της αύξησης εισφορών στις συντάξεις, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για απόφαση που ελήφθη πριν φύγει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις Βρυξέλλες, καθώς «δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος για το Δημόσιο, ενώ η επιβάρυνση για κάθε συνταξιούχο είναι μεγάλη».

Ως προϋπόθεση για την επίτευξη συμφωνίας, έθεσε το θέμα της διευθέτησης του χρέους και της χρηματοδότησης της χώρας, ενώ επιβεβαίωσε τις αποστάσεις που χωρίζουν τις δύο πλευρές στις Βρυξέλλες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε πολύ κρίσιμη στιγμή».

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης, διαβεβαίωσε ότι «τη Δευτέρα θα πληρωθούν κανονικότατα μισθοί και συντάξεις, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις».

Σε άλλες δηλώσεις στην ΕΡΤ, ο υπουργός είπε ότι «οι δανειστές θέλουν να μειώσουν το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης» και εκτίμησε ότι επεδίωκαν τον στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας «για να φανούμε αδύναμοι στο τραπέζι των τελικών διαπραγματεύσεων».

«Το θέμα είναι να φύγουμε από τα Μνημόνια» τόνισε ο Π. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο αμοιβαίος επωφελής συμβιβασμός. «Δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία χωρίς διευθέτηση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο. Δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις», υποστήριξε ο υπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.