γιογκαΝα μην κάνουν γιόγκα καλεί τους Χριστιανούς Ορθόδοξους η Ιερά Σύνοδος επειδή θεωρείται θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του ινδουισμού και άρα «δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».

Συγκεκριμένα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα η οποία εορτάζεται στις 21 Ιουνίου, η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί πως «δεν είναι γυμναστική».

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιου­νίου ως “Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα”, η Ιερά Σύνοδος της Εκ­κλη­σίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι: η “Γιόγκα” αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρ­μο­γών και τάσεων και δεν αποτελεί “είδος γυ­μνα­στι­κής”.

»Ως εκ τούτου η “Γιόγκα” τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.