ξενοδοχείοΉταν λίγο πριν τις 22:00 όταν τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κρατώντας επιθετικά τουφέκια Καλάσνικοφ μπήκαν στο ξενοδοχείο στη Χερσόνησο στην Κρήτη και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψουν.

Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου, Νίκος Βλασιάδης περιγράφει όλα όσα έγιναν στο Newsit: “Γύρω στις 21:30 μπήκαν μέσα τρία άτομα στο ξενοδοχείο με κουκούλες και όπλα αυτόματα. Απομακρύνθηκε το προσωπικό, ενημερώσαμε την αστυνομία άμεσα, έτυχε να είμαι εγώ παρόν στην υποδοχή εκείνη την στιγμή που μπήκανε μέσα. Θέσαμε σε εφαρμογή την κατάσταση εκτάκτων αναγκών γιατί έχουμε ομάδα ασφαλείας στο ξενοδοχείο. Ήταν πρωτοφανές γεγονός το ευτύχημα είναι πώς δεν τραυματίστηκε κανένας, το άλλο θετικό είναι ότι η αστυνομία ήρθε μέσα σε δύο λεπτά. Στήσανε από έξω την επιχείρηση και με το που βγήκαν από το ξενοδοχείο υπήρξε η επαφή με τους αστυνομικούς. Τα πρόσωπα τους ήταν καλυμμένα με κουκούλες”.

Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα ενώ στον χώρο βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι. Σε ελάχιστα λεπτά στην περιοχή έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν τον χώρο και απομάκρυναν τους τουρίστες.

Την ίδια ώρα οι δράστες παρότι περικυκλωμένοι από τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κουκουλοφόρων και των αστυνομικών.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και οι τρεις δράστες, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου και πληροφορίες φέρουν τον ένα να έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο, τον δεύτερο στον ώμο και τον τρίτο στα πόδια. Και οι τρεις φέρονται ότι είναι γνώριμοι των αστυνομικών αρχών.

Στην σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο Καλάσνικοφ, κλοπιμαία και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία. Δύο από τους δράστες είναι Έλληνες υπήκοοι, και ο τρίτος από την Αλβανία.

newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.