Από τις 6 το πρωί το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ μετατράπηκε σε ΕΡΤ

ert ΕΡΤH πρόεδρος της Βουλής έκανε «ποδαρικό» στην ΕΡΤ, που επανήλθε σήμερα το πρωί στους δέκτες μας, δύο χρόνια μετά την διακοπή της λειτουργίας της.

Ειδικότερα από τις 6 το πρωί το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ στους δέκτες μετατράπηκε σε ΕΡΤ και η δημόσια Ραδιοτηλεόραση επέστρεψε σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη.

Η πρεμιέρα έγινε με τους δημοσιογράφους Ν. Αγγελίδη και Β. Χαϊνά, με την πρωινή εκπομπή «ΕΡΤ Ενημέρωση» και πρώτη καλεσμένη την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το κλίμα σήμερα θα είναι εορταστικό καθώς καθώς στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται στις 20:00 συναυλία, με γνωστούς καλλιτέχνες (Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Ζιώγαλας κ.ά) η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Τα δελτία ειδήσεων ξεκινούν από τις 06.30 το πρωί και ακολουθούν μικρά δελτία στις 08.00, στις 09.00 και στις 10.00. Το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων είναι στις 12.00. Ακολουθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 15.00 και το απογευματινό στις 18.00.

Όλη η επικαιρότητα παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίο στις 21.00 με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο. Η ανασκόπηση της ημέρας θα γίνεται στο νυχτερινό δελτίο, τα μεσάνυχτα.

Την Πέμπτη, στις 22.00, η ΕΡΤ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας».

Το άνοιγμα της ΕΡΤ χαιρέτισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει εκφράσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία  καλεί σε συγκέντρωση στις 19:00 στο Ραδιομέγαρο.

Κωνσταντοπούλου: Το μαύρο ήταν μια σύντομη παρένθεση

Η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι όταν είδε το νέο σήμα της ΕΡΤ να επανέρχεται στους τηλεοπτικούς δέκτες αισθάνθηκε «ανείπωτη συγκίνηση» και «αμέριστη αισιοδοξία».

«Νομίζω ότι σήμερα αποδεικνύεται ότι το μαύρο ήταν μια σύντομη παρένθεση. Οτι το μαύρο θα είναι παρένθεση στις ζωές μας κι αυτό έγινε χάρη σε εσάς που επιμείνατε που με αξιοπρέπεια συνεχίσατε έναν αγώνα πραγματικής υπηρεσίας στην αχειραγώγητη ενημέρωση, αλλά και στα δικαιώματα και στην ελευθερία και στη δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

e-typos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.