ratsistiki-epithesi-sto-spiti-tou-oualint-talemp.w_l Ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του δέχτηκε ο μετανάστης Ουαλίντ Τάλεμπ, στη Σαλαμίνα, ενώ η δίκη των βασανιστών του συνεχίζεται.

Ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του μετανάστη Ουαλίντ Τάλεμπ, ο οποίος είχε υποστεί το 2012 βασανιστήρια από τον εργοδότη του και είχε εντοπιστεί αλυσοδεμένος σε δέντρο, καταγγέλλουν αντιφασιστικές οργανώσεις.

Αναγνώρισε έναν από τους δράστες

Το περιστατικό, το οποίο βεβαιώνεται από την Αστυνομία, σημειώθηκε στις 9 Μαΐου 2015 όταν δύο άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι του αδερφού του Ουαλίντ, όπου διαμένει και ο ίδιος, στη Σαλαμίνα. Μπήκαν μέσα από σπασμένο τζάμι, έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους και διέφυγαν όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία στο σπίτι φίλου των μεταναστών.

Την επόμενη μέρα ο αδερφός του Ουαλίντ κατέθεσε μήνυση με μάρτυρα τον φίλο του για διακεκριμένες φθορές και απόπειρα κλοπής. Πέντε μέρες μετά ο μάρτυρας αναγνώρισε έναν από τους δράστες και κάλεσε την Αστυνομία αλλά δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες απειλές που δέχονται τα δύο αδέρφια τα τελευταία 2,5 χρόνια από τους βασανιστές του Ουαλίντ, δηλαδή τον πρώην εργοδότη του Γ.Σ., τον γιο του και ακόμη δύο άτομα. Οι βασανιστές του Ουαλίντ έχουν προσπαθήσει συστηματικά να τους τρομοκρατήσουν, ενώ τους έχουν απειλήσει επανειλημμένα ώστε να μην εμφανιστούν στα δικαστήρια», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων.

Η δίκη των ατόμων που κατηγορούνται για τον βασανισμό του Ουαλίντ βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί την προσεχή Τετάρτη στα δικαστήρια του Πειραιά.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.