Ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που φιλοξενήθηκε στο Porto Carras Grand Resort

ΚΕΔΕΟλοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, με τη ψήφιση, κατά πλειοψηφία, της απόφασης από τους συνέδρους.

Στην απόφαση τονίζεται πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λήψη νέων περιοριστικών μέτρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ εκφράζεται η ριζική αντίθεση στο “Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας” και την εποπτεία στους Δήμους.

Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά αποκλειστικά τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και είναι σημαντικό να τεθούν σε ριζική αναθεώρηση, με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων, ενώ όπως τονίστηκε τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής παραμένουν κορυφαία προτεραιότητα.

Όσο για το μεταναστευτικό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βοηθήσει, εφόσον υπάρξει ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής για τους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας, χρηματοδότηση της λειτουργίας και διασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού.

Ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που φιλοξενήθηκε στο Porto Carras Grand Resort

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, το οποίο φιλοξενήθηκε στις μαγευτικές εγκαταστάσεις του Porto Carras Grand Resort.

Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Olympic Hall στις 7-9 Μαΐου 2015 με θέμα «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες Μπροστά», σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, με συμμετοχές άνω των 1.800 συνέδρων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης, η κα η Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κων/νος Πελετίδης, ήταν μερικά μόνο από τα πολιτικά πρόσωπα που παρέστησαν στο Porto Carras Grand Resort για το συνέδριο.

Ενώ η εκδήλωση που διοργανώθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στα lagoons του Porto Carras Meliton 5*, προς τιμή του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον διάσημο μουσικοσυνθέτη και στιχουργό Χρήστο Νικολόπουλο, με την εξαμελή ορχήστρα του και τον καταπληκτικό τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση, ενθουσίασε όλους τους παραβρισκόμενους, οι οποίοι απόλαυσαν τις μοναδικές συνθέσεις και ερμηνείες τους.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου που προέβαλε παράλληλα και την Σιθωνία Χαλκιδικής ως συνεδριακό προορισμό. Το Porto Carras Grand Resort, βραβευμένο για τον Συνεδριακό Τουρισμό στα Τοurism Awards 2015, συνεχίζει – με τις συνεδριακές υποδομές και την άψογη εξυπηρέτηση που διαθέτει – να αποτελεί τον ιδανικό & ασφαλή προορισμό διεξαγωγής συνεδρίων υψηλών απαιτήσεων.

Porto Carras Grand Resort

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.