883F9C44DC59DD27DDB89B3B39F5F7BD Υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας και της αξιοποίησης της

εκκλησιαστικής περιουσίας τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, αλλά και η επιστολή που του απέστειλε ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα επανέφεραν το ζήτημα στην επικαιρότητα για ακόμη μια φορά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για το «Βήμα της Κυριακής», το 74,5% της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, με μόνο ένα ποσοστό 19,7% να διαφωνεί.

Ταυτόχρονα ένα ποσοστό 63,9% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της Εκκλησίας.

Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης θεωρεί ότι ο ρόλος της Εκκλησίας έχει αποδυναμωθεί λόγω των εσφαλμένων επιλογών της στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, το 47% θεωρεί ότι ο ρόλος της Εκκλησίας έχει αποδυναμωθεί, ενώ το 43,9% υποστηρίζει ότι έχει ενισχυθεί. Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση του 2005, το 57,8% δήλωνε πως ο ρόλος της Εκκλησίας έχει ενισχυθεί και μόνο το 19,8% υποστήριζε πως έχει αποδυναμωθεί.

Παράλληλα, το 73% των ερωτηθέντων στην έρευνα τάσσεται υπέρ της καύσης των νεκρών, την οποία η Εκκλησία εξακολουθεί να απορρίπτει. Επίσης, το 78,4% τάσσεται υπέρ της άποψης ότι οι κληρικοί θα πρέπει στο εξής να μισθοδοτούνται από την Εκκλησία και όχι από το ελληνικό δημόσιο, όπως ισχύει σήμερα.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.