Πώς διαγράφονται προσαυξήσεις

diadiktuo
Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η εφαρμογή των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με τους ηλεκτρονικούς κωδικούς τους οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να επιλέξουν ποια θα είναι τα ποσά που θα ρυθμίσουν, υποχρεωτικά ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως το τέλος του Φεβρουαρίου, ενώ προαιρετικά γίνεται να συμπεριληφθούν και χρέη προηγούμενων ρυθμίσεων.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να δουν:

  • το συνολικό υπόλοιπο ληξιπρόθεσμων δόσεων οφειλών εκτός ρύθμισης έως την 1η Μαρτίου 2015 (υποχρεωτική ένταξη),
  • το συνολικό υπόλοιπο ληξιπρόθεσμων δόσεων οφειλών εκτός ρύθμισης μετά την 1η Μαρτίου 2015, που αφορούν σε υποχρεώσεις μέχρι 31/12/2014,
  • το συνολικό υπόλοιπο μη ληξιπρόθεσμων δόσεων οφειλών εκτός ρύθμισης μετά την 1η Μαρτίου 2015, που αφορούν σε υποχρεώσεις μέχρι 31/12/2014,
  • το συνολικό υπόλοιπο ληξιπρόθεσμων δόσεων έως την 1η Μαρτίου 2015 ή / και δόσεων οφειλών μετά την 1η Μαρτίου 2015 που αφορούν σε υποχρεώσεις μέχρι 31/12/2014 και τελούν σε αναστολή πληρωμής,
  • το συνολικό υπόλοιπο ληξιπρόθεσμων δόσεων έως την 1η Μαρτίου 2015 ή / και δόσεων οφειλών μετά την 1η Μαρτίου 2015 που αφορούν σε υποχρεώσεις μέχρι 31/12/2014 σε ενεργή ρύθμιση,

και να ενταχθούν στο επιθυμητό πρόγραμμα ρύθμισης.

Όπως αναφέρει και το iefimerida.gr, με την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα απαλλαγής της ρυθμιζόμενης οφειλής ποσοστού του συνόλου ή μέρους –ανάλογα με τον αριθμό δόσεων που θα επιλεγεί– των πρόσθετων φόρων ή τελών του ν.2523/1997, του προστίμου του άρθρου 58 του ν.4174/2013 και του προστίμου του άρθρου 54 του ίδιου νόμου όταν αυτό επιβάλλεται μετά από έλεγχο αντί του προστίμου του άρθρου 58.

Για πρώτη φορά και προαιρετικά εντάσσεται η έννοια της προκαταβολής, ποσού τουλάχιστον δεκαπλάσιου της ελάχιστης δόσης (€ 100 ή 200) και χορηγείται στον οφειλέτη ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Μετά την οριστικοποίηση του προγράμματος ρύθμισης, ο φορολογούμενος μπορεί να εκτυπώσει την αίτησή του, στην οποία αναγράφεται η Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής «Τ.Ρ.Ο.» και αυτήν να προσκομίσει σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., προκειμένου να καταβάλει το ποσό της προκαταβολής ή της 1ης δόσης στην οριζόμενη προθεσμία για την επικύρωση της ρύθμισής του ή την αποπληρωμή επόμενων δόσεων.

Στην επιλογή «Στοιχεία Πληρωμών» της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet εμφανίζονται τα στοιχεία πληρωμών όπως αυτά έχουν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών Τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.

Αν για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτείται η επίσκεψη σε Δ.Ο.Υ. παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται σε αυτές από τις 22/04/2015 και μετά.
Τα μυστικά της ρύθμισης των 100 δόσεων

Ρύθμιση των 100 δόσεων και μεγάλο κούρεμα προσαυξήσεων σε ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία.

Οι δύο επιλογές

Η ρύθμιση εξπρές, ενεργοποιείται με το άνοιγμα της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στο taxisnet.

Όπως σημειώνει το newsbeast.gr, στη νέα ρύθμιση εντάσσονται ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 1η Μαρτίου γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να πληρωθούν σε έως εκατό δόσεις ακόμα και οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και το χαράτσι του 2013. Στη ρύθμιση εντάσσονται παράλληλα οφειλές από ΦΠΑ.

Παράλληλα, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν μια προκαταβολή – τουλάχιστον δεκαπλάσια της ελάχιστης μηνιαίας δόσης- μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως εκατό δόσεις με ευνοϊκούς όρους. Αυτοί πρέπει να κάνουν αίτηση μέχρι τέλος Απριλίου.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα προκαταβολής, έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο. Στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των εκατό δόσεων, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 26 Μαϊου, με το νόμο να προβλέπει τη δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας κατά ένα μήνα.

Η ελάχιστη μηνιαία δόση, έχει μειωθεί από 50 ευρώ σε 20, εντός της ρύθμισης δεν επιβάλλονται προσαυξήσεις για χρέη έως 5.000 ευρώ, για υψηλότερη βασική οφειλή ο ετήσιος τόκος έχει μειωθεί σε 3% ενώ έχει καταργηθεί και το όριο οφειλής του ενός εκατομμυρίου ευρώ το οποίο ίσχυε στην προηγούμενη ρύθμιση.

Ο φορολογούμενος χάνει τη ρύθμιση αν δεν πληρώσει δύο συνεχόμενες δόσεις μέσα στο πρώτο οκτάμηνο , ή τρεις συνεχόμενες δόσεις μετά την πάροδο του οκταμήνου με κάθε καθυστερούμενη δόση να επιβαρύνεται με επιτόκιο 0,25%.

Επίσης, αν ο φορολογούμενος, δεν υποβάλλει μέσα σε τρεις μήνες μετά τις προβλεπόμενες προθεσμίες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή ΦΠΑ, χάνει τη ρύθμιση.

Πώς διαγράφονται προσαυξήσεις

-100% για εφάπαξ εξόφληση
-90% για 2 έως 5 δόσεις
-80% για 6 έως 10 δόσεις
-75% για 11 έως 20 δόσεις
-70% για 21 έως 30 δόσεις
-65% για 31 έως 40 δόσεις
-60% για 41 έως 50 δόσεις
-55% για 51 έως 60 δόσεις
-50% για 61 έως 70 δόσεις
-45% για 71 έως 80 δόσεις
-40% για 81 έως 90 δόσεις
-30% για 91 έως 100 δόσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.