Μπήκαν στους «8»

CHAMPIONS LEAGUEΚοντά σε μία ιστορική ανατροπή έφτασε η Άρσεναλ στο «Λουί Ντε» του Μονακό, αλλά το 3-1 υπέρ των Γάλλων στο «Εμιρέιτς» αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τους Λονδρέζους που έμειναν με τη νίκη με 2-0 στο Πριγκιπάτο.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης προκρίθηκε καθώς επικράτησε 3-2 στα πέναλτι της Λεβερκούζεν. Η κανονική διάρκεια και η παράταση στην ισπανική πρωτεύουσα, βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται 1-0 (Σουάρες 27΄), το σκορ δηλαδή με το οποίο είχαν ηττηθεί στον πρώτο αγώνα.

Tην Τετάρτη  η Γιουβέντους ταξιδεύει στο Ντόρτμουντ για να υπερασπισθεί το 2-1 με το οποίο επικράτησε στο Τορίνο, ενώ η Μπαρτσελόνα που θα υποδεχθεί την Μάντσεστερ Σίτι μετά την νίκη της με 2-1 επί αγγλικού εδάφους.

Μονακό – Άρσεναλ 0-2 (3-3)

Κοντά σε μία ιστορική ανατροπή στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε η Άρσεναλ στο «Λουί Ντε» του Μονακό, αλλά το 3-1 υπέρ των Γάλλων στο «Εμιρέιτς» αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τους Λονδρέζους. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ νίκησε 2-0, αλλά στην κλήρωση των προημιτελικών της διοργάνωσης θα βρεθεί το συγκρότημα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, παρότι δέχτηκε αφόρητη πίεση ιδιαίτερα σττο τελευταίο 20λεπτο.

Το ματς ήταν μοιρασμένο στο πρώτο 20λεπτο, αλλά στη συνέχεια η Άρσεναλ ανέβασε… στροφές και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε να προηγηθεί στο 36΄ με τη διπλή προσπάθεια του Ζιρού, ενώ στο 38΄ μετά το βολέ του Γουέλμπεκ η μπάλα είχε πορεία προς το κέντρο της εστίας του Σούμπασιτς αλλά βρήκε στον πεσμένο Αμπντενούρ κι έφυγε κόρνερ. Ακριβώς στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Ζιρού έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-2.

Με υπομονή και πειθαρχία στο παιχνίδι της η Άρσεναλ έφτασε στο δεύτερο γκολ, στο 79ο λεπτό με το σουτ του Ράμσεϊ μέσα από την περιοχή και το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Στο 83΄ ο Σούμπασιτς έκανε την απόκρουση του αγώνα σε προσπάθεια του Σάντσες από πολύ κοντά, κρατώντας «όρθια» τη Μονακό.

Διαιτητής: Μόεν (Νορβηγία)

Κίτρινες: Κοντογκμπιά – Σάντσες

ΜΟΝΑΚΟ (Λ.Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Κουρζάβα, Αμπντενούρ, Γουάλας, Ντιράρ (86΄ Έλντερσον), Ζοάο Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Τουλαλάν, Μπερμπάτοφ (70΄ Μπερνάρντο Σίλβα), Μαρσιάλ (59΄ Καράσκο)

ΑΡΣΕΝΑΛ (Α.Βενγκέρ): Οσπίνα, Μερτεζάκερ, Κονσιελνί, Μονρεάλ (83΄ Γκιμπς), Μπεγιερίν, Οζίλ, Καθόρλα, Κοκλέν (63΄ Ράμσεϊ), Ζιρού, Σάντσες, Γουέλμπεκ (72΄ Γουόλκοτ)


Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβερκούζεν 1-0 (3-2 στα πέναλτι)

Στο 27΄ ο Μάριο Σουάρες με ένα τυχερό γκολ, έδωσε το προβάδισμα στους “ροχιμπλάνκος” ισοφαρίζοντας τοο σκορ του πρώτου αγώνες. Οι γηπεδούχοι έδιωξαν το άγχος αρκετά νωρίς κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κυριαρχήσει η σκοπιμότητα, καθώς καμία από τις δύο αντιπάλους δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει. Ετσι, μόλις μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία (Αρντά Τουράν στο 80′ – απέκρουσε ο Λένο) το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Ιδια “γεύση” και εκεί…

Η πρόκριση θα κρινόταν στα πέναλτι και στη διαδικασία αυτή πιο ψύχραιμοι αποδείχθηκαν οι “ροχιμπλάνκος” και πήραν την πρόκριση με 3-2, με τον Κίσλινγκ να αστοχεί στο τελευταίο από τα δέκα πέναλτι και να τερματίζει άδοξα την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χιμένες, Γκάμεθ, Σουάρεθ. Τόρες – Σπάχιτς, Τοπράκ, Τσαλχάνογλου, Γουέντελ, Κίσλινγκ, Παπαδόπουλος

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μόγια (23΄λ.τρ. Ομπλακ), Γκάμεθ, Χουανφράν, Μιράντα, Χιμένες, Σουάρεθ, Κόκε, Γκριζμάν, Τουράν, Κάνι (46΄ Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς (83΄ Τόρες)

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Ρότζερ Σμιντ): Λένο, Σπάχιτς, Χίλμπερτ, Γουέντελ, Τοπράκ, Μπέντερ (104΄ Κυρ. Παπαδόπουλος), Τσαλχάνογλου, Κάστρο, Μπεραλαμπί, Σον Μιν (77΄ Ρόλφες), Ντρμιτς (69΄ Κίσλινγκ)

Το πρόγραμμα (σ.σ. σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα), έχει ως εξής:
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) 1-0 (0-1)
* Προκρίθηκε η Ατλέτικο με 3-2 στα πέναλτι
Μονακό (Γαλλία)-Άρσεναλ (Αγγλία) 0-2 (3-1)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι 18/3 (2-1)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 18/3 (1-2)

Εχουν γίνει οι αγώνες:
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Σάλκε (Γερμανία) 3-4 (2-0)
Πόρτο (Πορτογαλία)-Βασιλεία (Ελβετία) 4-0 (1-1)
Τσέλσι (Αγγλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 2-2 (παρ.) (1-1)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 7-0 (0-0)

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.