ξυλοΗ πρόταση της Π.Ε Γρεβενών για τη μελέτη σκοπιμότητας ίδρυσης φορέα πιστοποίησης ξύλου σε συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και μεταγενέστερα με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και η υπερψήφιση της με συντριπτική πλειοψηφία από το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, δείχνει την αντίληψη της Περιφερειακής Αρχής και τα πρώτα δείγματα του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

Η ασύγκριτη ποιότητα των δασικών μας προϊόντων δεν είναι αρκετή αν δεν μπορεί να αποδεικνύεται μέσα από συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια που έχει θεσπίσει η διεθνής αγορά (F.A.C).*

Φιλοδοξούμε από τους πρώτους στη χώρα, ακολουθώντας με επιστημονικό τρόπο τα βήματα για την ίδρυση του συγκεκριμένου φορέα, να αναδείξουμε τα δασικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας, καθιστώντας παράλληλα τα Γρεβενά ως κέντρο με την ίδρυση και ανάπτυξη του συγκεκριμένου φορέα.

Με το προσωπικό και τους επιστημονικούς συνεργάτες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των συνεργαζόμενων φορέων και το αξιόλογο υπηρεσιακό δυναμικό της Π.Ε Γρεβενών, θα ολοκληρώσουμε την ίδρυση και λειτουργία του φορέα, εντός της θητείας της παρούσας περιφερειακής αρχής εφόσον η μελέτη σκοπιμότητας καταδείξει την ωφέλεια και την βιωσιμότητα του φορέα, στην κατεύθυνση της τόνωσης της αγοράς και της ανάπτυξης νέων θέσεων εργασίας καθώς και της τόνωσης των υφιστάμενων επαγγελματικών κλάδων γύρω από τον πρωτογενή τομέα και τα δασικά προϊόντα μας.

**Η αποστολή του Forest Stewardship Council (FSC) είναι η προώθηση μιας περιβαλλοντικά κατάλληλης, κοινωνικά επωφελούς και οικονομικά βιώσιμης διαχείρισης των δασών του πλανήτη. Η πιστοποίηση FSC παρέχει τη σύνδεση μεταξύ υπεύθυνης διαχείρισης των δασών και κατανάλωσης προϊόντων που προέρχονται από το δάσος (όπως ξυλεία, χαρτί) επιτρέποντας στους μεν καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα που προστατεύουν το περιβάλλον και την ανθρώπινη αξία και στις δε επιχειρήσεις να προσδίδουν αξία στα προϊόντά τους.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.