ιαπωναςΣαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση της ιαπωνική εταιρείας


Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Honda. Ο διευθυντής του Δ.Σ. της ιαπωνικής μάρκας, Τακανόμπου Ίτο, αποχωρεί από τη θέση του τον Ιούνιο, οπότε θα αντικατασταθεί από τον 55χρονο Τακαχίρο Χατσίγκο. Ο 61χρονος Ίτο θα παραμείνει ωστόσο στη Honda με τον ρόλο του συμβούλου.

Αιτία της αλλαγής ηγεσίας είναι οι αλλεπάλληλες ανακλήσεις μοντέλων της Honda εξαιτίας προβλημάτων με αερόσακους της φίρμας Takata, που έχουν βλάψει τη φήμη, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα, της τρίτης σε μέγεθος ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Εξαιτίας των συγκεκριμένων ανακλήσεων είχε υποχρεωθεί ο Ίτο να αναθεωρήσει δύο φορές προς τα κάτω τους τρεις τελευταίους μήνες τις προβλέψεις κερδοφορίας για το τρέχον οικονομικό έτος, που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου. Υπολογίζεται μάλιστα, ότι η Honda θα εμφανίσει μείωση κερδοφορίας για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια.

Ένα μεγάλο μέρος των ανακλήσεων αφορά σε μοντέλα, που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Η Ηοnda συμφώνησε τον Ιανουάριο με τις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές, να πληρώσει πρόστιμο – ρεκόρ 70 εκατ. δολαρίων, επειδή είχε αποκρύψει τον πραγματικό αριθμό των τραυματισμένων θυμάτων στις στατιστικές της.

Ο Χατσίγκο, που θα διαδεχθεί τον Ίτο, είναι αυτή τη στιγμή γεν. διευθυντής της Honda Κίνας. Εχει περάσει ωστόσο από κορυφαία πόστα της εταιρείας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, οπότε διαθέτει διεθνή εμπειρία, κάτι που δεν ισχύει για τα περισσότερα στελέχη της ιαπωνικής μάρκας.

Η Honda ανακοίνωσε επίσης τη συνταξιοδότηση τεσσάρων διευθυντών της, την αλλαγή θέσεων σε άλλους τέσσερις και την ανάθεση διαφορετικών καθηκόντων σε άλλους δώδεκα. Πραγματική σκούπα δηλαδή!

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.