Ζάρια από τον Όλύμπο

επιτραπεζιοΜυθικά πλάσματα, θεοί και ήρωες αναλαμβάνουν δράση.. και κοσμούν ταμπλό, πιόνια και κάρτες από την Αρχαία Ελλάδα!

Cyclades

Το Cyclades  ή αλλιώς «Κυκλάδες» είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τόσο πολεμικό όσο και ανάπτυξης= εμπνευσμένο από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Είναι ένα παιχνίδι ελέγχου περιοχών όπου οι παίκτες καλούνται να κατακτήσουν ή να αναπτύξουν περιοχές εξασφαλίζοντας την εύνοια των Θεών.

Οι παίκτες πρέπει να τους δείξουν σεβασμό και να τους πάρουν με το μέρος τους για να καταφέρουν να χτίσουν πρώτοι τις πόλεις που επιθυμούν στα νησιά των Κυκλάδων και να νικήσουν.  Ένα παιχνίδι ιδανικό για 4 με 5 παίκτες και διάρκεια 90 λεπτά.

Greekos

To Creekos είναι ένα trick-taking παιχνίδι, δηλαδή ένα παιχνίδι κόλπων όπου οι παίκτες ρισκάρουν και μπλοφάρουν με κάρτες για να μαζέψουν κάθε φορά την μπάζα! Το παιχνίδι παίζεται με 4 παίκτες όπου δύο αντίπαλες ομάδες έρχονται την μία απέναντι στην άλλη ή μπορεί να παιχτεί και μόνο από 2 παίκτες. Αρχικά γίνονται δημοπρασίες, κατά τις οποίες οι παίκτες καλούνται να βελτιώσουν τις κάρτες τους για τη μάχη. Μετά  ξεκινάνε οι αγώνες και οι παίκτες καλούνται να κερδίζουν όσες περισσότερες μπάζες μπορούν.

Με 2 παίκτες διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά ενώ με 4 γύρω στα 30-40 λεπτά.

Οι κάρτες του Creekos μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για να διδάξει κανείς την μυθολογία και τους 12 Άθλους του Ηρακλή στις νεότερες ηλικίες.

Age of mythology

Βασισμένο στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι, στο Age of mythology οι παίκτες παίρνουν τον έλεγχο ενός από τους τρεις πολιτισμούς, των Ελλήνων, των Αιγυπτίων και των Σκανδιναβών. Οι παίκτες πρέπει να μαζεύουν και να ανταλλάσσουν πόρους, να χτίζουν συγκροτήματα και να επιτίθενται στους άλλους παίκτες. Αν επικρατήσουν στην μάχη ή αν έχουν τον μεγαλύτερο στρατό και τα περισσότερα κτίρια στο τέλος του παιχνιδιού κερδίζουν πόντους που χρειάζονται για να νικήσουν. Παίζεται με 2-4 άτομα και διαρκεί 180 λεπτά.

 

Olympus

Το Olympus, είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, στην Αρχαία Ελλάδα όπου οι πόλεις αναπτύσσονται, ο πληθυσμός αυξάνεται και ο πολιτισμός ακμάζει. Οι παίκτες επιλέγουν να ηγηθούν μία από τις πόλεις της όπως η Αθήνα, η Σπάρτη, η Κόρινθος, η Θήβα, το Άργος κ.α. και να την επεκτείνουν, λατρεύοντας τους διάφορους θεούς με απώτερο σκοπό να γίνουν ηγέτες της Πελοποννήσου.

Μέσα στο παιχνίδι γίνεται πόλεμος μεταξύ των πόλεων, χτίζονται κτίρια και γίνονται και τελετές προς τιμήν των θεών τους Ολύμπου ώστε να κερδίσουν την εύνοιά τους. Παίζεται με 3 έως 5 άτομα και διαρκεί 120 λεπτά.

 

Hera and Zeus

Οι παίκτες αναλαμβάνουν τους ρόλους της Ήρας και του Δία και προσπαθούν να καταστρέψουν ο ένας τον άλλον γιατί ο καθένας έχει απαγάγει τον αγαπημένο θνητό του άλλου. Στη διαμάχη μεταξύ τους συμμετέχουν και άλλοι όπως ο Κύκλωπας, η Αμαζόνα, η Λερναία Ύδρα, η Μέδουσα και ο Πήγασος με τους οποίους οι παίκτες δημιουργούν συμμαχίες, τις οποίες χρησιμοποιούν  με στρατηγική ενάντια ο ένας στον άλλον.

Ο νικητής παίρνει τον έλεγχο του Ολύμπου. Μόνο δύο παίκτες ενσαρκώνουν τους θεούς και το παιχνίδι διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

 

Omen: A Reign of War

Οι γιοι του Δία σκοπεύουν να κατακτήσουν την Ελλάδα όχι όμως χωρίς τις ευλογίες των θεών. Οι θεοί για να επιλέξουν ποιος θα την κατακτήσει οργανώνουν έναν διαγωνισμό στον οποίο οι εμπλεκόμενοι συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις με σκοπό να λεηλατήσουν και να καταστρέψουν τρεις πόλεις. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός από τους αδερφούς και παλεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς διάφορους άθλους και να καταλάβουν τις πόλεις χρησιμοποιώντας στρατιώτες, προφήτες και μυθικά πλάσματα όπως Σάτυρους, έναν Φοίνικα και Μινώταυρους (ο καθένας με ξεχωριστές ιδιότητες). Όταν ο πόλεμος τελειώσει ένας από τους αδερφούς θα είναι ο νικητής.

Μια μάχη ανάμεσα σε δύο παίκτες με διάρκεια 30 λεπτά.

 

Deus

Στο παιχνίδι Deus οι παίκτες αναπτύσσουν τους δικούς τους πολιτισμούς, Καλούνται να χτίζουν ναούς να αγοράζουν στρατό για να επιτίθενται σε βαρβάρους, κάνουν θυσίες στον εκάστοτε θεό για την βοήθεια του και ασκούν διάφορες επιρροές. Κάθε παίκτης όταν κατασκευάζει ένα ναό, το χτίζει σε κατάλληλη τοποθεσία πάνω στο  ταμπλό ενώ πολύχρωμες κάρτες ενεργοποιούν τη δύναμη που κατέχουν.

Το παιχνίδι τελειώνει όταν κάποιος παίκτης έχει επιτεθεί και περικυκλώσει όλα τα χωριά με τους βαρβάρους ή όταν έχει κατασκευάσει όλους τους ναούς. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές αποκτάει τους απαραίτητους πόντους για να κερδίσει. Παιχνίδι για 2-4 άτομα με διάρκεια 60 λεπτά.

 

Olympos

Το Olympos είναι ένα ακόμη παιχνίδι βασισμένο στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Οι παίκτες βρίσκονται στην περίοδο που ακμάζει ο πολιτισμός και αναλαμβάνουν το πεπρωμένο όλων των ανθρώπων στην Ελλάδα και στην Ατλαντίδα. Σκοπός τους να επεκταθούν για να έρθουν νέοι άποικοι και να αναπτύξουν ένα σταθερό περιβάλλον για να ζήσουν. Για να συμβεί αυτό, ο παίκτης πρέπει να νικήσει τους εχθρούς του, να αναπτύξει τεχνολογίες, να χτίσει θαύματα και πάνω απ’ όλα να προσευχηθεί για την επιείκεια των θεών που παρακολουθούν την κάθε κίνησή του από τον Όλυμπο. Οι πιο ευσεβής παίκτες μπορεί να ανταμειφθούν από τους θεούς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ενώ οι λιγότερο θεοσεβούμενοι μπορεί να τιμωρηθούν.

Το παιχνίδι διαρκεί 60-90 λεπτά με 3 έως 5 παίκτες.

The Heavens of the Olympus

Ο Δίας αποφασίζει να χτίζει ένα νέο σύμπαν για να το απολαμβάνει από τον Όλυμπο. Έχει στρατολογήσει διάφορους άσημους θεούς ζητώντας τους να του το φτιάξουν μέσα σε πέντε ημέρες. Ο θεός, παίκτης, που θα το εκτελέσει με τον καλύτερο τρόπο θα «αναβαθμιστεί» και θα του επιτραπεί η είσοδος στον Όλυμπο.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε πέντε ημέρες με τρεις φάσεις: πρωί, απόγευμα και βράδυ κατά τις οποίες οι παίκτες θα αναλαμβάνουν δράσεις όπως να φτιάχνουν και να τοποθετούν πλανήτες. Όποιος έχει τους πιο πολλούς πλανήτες και είναι στην καλύτερη τροχιά ή αστερισμό λαμβάνει πόντους για την νίκη. Ιδανικό για 3 έως 5 παίκτες με διάρκεια 60 λεπτά.

 

Hellas

Στην γη της Αρχαίας Ελλάδας.. οι κάτοικοι παλεύουν για να ελέγξουν όσα περισσότερα νησιά μπορούν. Οι αντίπαλοι αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον στην γη και στην θάλασσα. Σε αυτές τις μάχες με πανιά και σπαθιά οι αντίπαλοι καλούνται να ανακαλύψουν και να διεκδικήσουν νέα νησιά. Για να επωφεληθούν στην μάχη οι παίκτες συχνά ζητάνε βοήθεια από τους θεούς.

Ένα παιχνίδι για δύο παίκτες με διάρκεια 60 λεπτά.

news.in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.