εφημεριδεςΤα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup για την Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου.

“Η Ευρώπη σημείωσε μικρή πρόοδο στην αποτροπή μιας νέας κρίσης που θα μπορούσε να αναγκάσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ”, γράφει στην ιστοσελίδα του το CNN. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος παραμένει μακριά από τις συζητήσεις από την μετά την κρίση περίοδο.

“Συνομιλίες για τη διάσωση της Ελλάδας: δεν υπήρξε συμφωνία στις Βρυξέλλες”, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του BBC, το οποίο σημειώνει πως οι δύο πλευρές παραμένουν αισιόδοξες για την επίτευξη συμφωνίας.

“Ελλάδα και ευρωζώνη σε αδιέξοδο υπό το βάρος του χρέους”, γράφει η Guardian, με το σχετικό δημοσίευμα να κάνει, μεταξύ άλλων, λόγό για τις πρώτες σοβαρές διαπραγματεύσεις που έγιναν.

Τέλος, το Bloomberg αναφέρεται στην αποτυχία του Eurogroup να συμφωνήσει για τα επόμενα βήματα διάσωσης της Ελλάδας.

Παράλληλα, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της ευρωζώνης το πρακτορείο σημειώνει ότι “ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους τέσσερις αρχές για μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης, καθώς η Ελλάδα μάχεται να αποφύγει την έλλειψη ρευστότητας και να παραμείνει στην ευρωζώνη”.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι “η Ελλάδα επιδιώκει μια συμφωνία που να εξασφαλίζει οικονομική σταθερότητα, οικονομική βιωσιμότητα και αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα”.

Από την πλευρά της η Wall Street Journal τονίζει ότι δεν υπήρξε “καμία κοινή δήλωση”, μετά από έξι ώρες συνομιλιών, αλλά υπάρχει “ελπίδα για σχέδιο” τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την ανταπόκριση, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επιχείρησαν να βρουν μια “σαφή γραμμή” για το πώς θα ασχοληθούν με τα οικονομικά ζητήματα της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για “ανάμικτα μηνύματα” από τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα. Αναφέρεται επίσης ότι “σε μια ασυνήθιστη εξέλιξη για συναθροίσεις τους, οι υπουργοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση, παρά τα όσα δήλωσαν αξιωματούχοι”.

Οι New York Times υπογραμμίζουν πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης “απέτυχαν να περιορίσουν τις βαθιές διαφορές τους” με την Ελλάδα, η οποία, όπως σημειώνεται, “προσπαθεί να αναθεωρήσει” τους όρους του πακέτου διάσωσης.

Τέλος στην ιστοσελίδα του CNBC σημειώνεται ότι “η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μείνει σε ένα πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.