Το απόγευμα της Παρασκευής η εκλογή αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων

ζωη - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥΜε ρεκόρ ψήφων για την κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδας εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξελέγη με 235 ψήφους. Από τους 298 βουλευτές που ψήφισαν, καθώς απουσίασαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Νίκος Δένδιας, μόλις 61 επέλεξαν το λευκό ψηφοδέλτιο, ενώ υπήρξαν και δυο άκυρα.

Μόλις ο προεδρεύων της Βουλής, κ. Γιάννης Τραγάκης, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, οι περισσότεροι βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν τη νέα Πρόεδρο της Βουλής. Στη συνέχεια εκείνη, ανέβηκε στο προεδρείο για να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Στην ομιλία της, αφού ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός πως την πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Βουλής αλλά και τον πρόεδρο και την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η κυρία Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον κ. Τραγάκη, τους βουλευτές των κομμάτων που την ψήφισαν αλλά και εκείνους που την καταψήφισαν.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων.

Για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων προτείνονται οι Αλέξης Μητρόπουλος (α’ αντιπρόεδρος), Γιάννης Μπαλάφας (β’ αντιπρόεδρος) και Δέσποινα Χαραλαμπίδου (γ’ αντιπρόεδρος). Από τη ΝΔ υποψήφιος αντιπρόεδρος είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Κοσμήτορες της Βουλής προτείνονται οι Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας. Για γραμματείς οι Παναγιώτα Δριτσέλη, Δανάη Τζίκα, Ζήσης Ζάννας και Βασίλης Τσίρκας.

Επίσης, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο Χρήστος Μαντάς και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη.

Διευθυντής της ΚΟ ο Κώστας Αθανασίου, συντονιστής της ΕΕΚΕ ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ξεκινήσει τελικά το απόγευμα της Κυριακής (ώρα 18:00).

Την πρώτη ημέρα αναγιγνώσκονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στη συνέχεια διεξάγεται συζήτηση επ’ αυτών και τα μεσάνυχτα της Τρίτης 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.