ΒΛΑΣΤΟΣΣτο πλευρό του βρίσκονταν πάντα οι γυναίκες του Βλαστού, μία εκ των οποίων αποτέλεσε και την αρχή του τέλους για το ξεδίπλωμα του κουβαριού που οδήγησε στην αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της  οργάνωσης.

Η Λίτσα, η Πένυ, η Αδαμαντία, η Μαρία, η Άννα, έτοιμες να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τον βαρυποινίτη, κάποιες επειδή τον αγάπησαν και άλλες γιατί έβγαζαν ένα καλό μεροκάματο….

Σήμερα είναι όλες κατηγορούμενες, με την Αδαμαντία, την συνήγορό του και σύντροφό του, να οδηγείται στη φυλακή, μετά την απολογία της ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Η 35χρονη Αδαμαντία, είχε οριστεί αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο σε μία δίκη του Π. Βλαστού πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα με την αστυνομία ωστόσο, η επαγγελματική τους σχέση εξελίχθηκε και σε ερωτική, με την Αδαμαντία να το αρνείται.

Στη φυλακή η ξανθιά δικηγόρος του Βλαστού -«Δεν είμαι ερωμένη του» -Ολα όσα είπε στην απολογία της [εικόνες]

Η έρευνα του τμήματος εκβιαστών έδειξε ωστόσο ότι ήταν εκείνη που μετέφερε τα χρήματα από τα λύτρα του Παναγόπουλου, ότι προμήθευε τον Βλαστό με καινούργιες κάρτες SIM, και ότι είχε παίξει τον ρόλο της αγγελιοφόρου για τις συνεννοήσεις μεταξύ του βαρυποινίτη και των συνεργών του εκτός φυλακών. Η δικηγόρος υποστήριξε απολογούμενη ότι η εξαδέλφη του Π. Βλαστού καταφέρεται εναντίον της για λόγους εκδίκησης. «Η Λίτσα λέει ότι λέει για μένα για λόγους εκδίκησης. Επειδή αρνήθηκα να τη βοηθήσω πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο Βλαστός στη δίκη τους στη Λάρισα για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων, την κατήγγειλε ότι οργάνωσαν μαζί την απόδραση και ότι έβαζε βόμβες για λογαριασμό του. Εγώ υπερασπίζομαι και δεν ταυτίζομαι με τον πελάτη μου» φέρεται να είπε.

Η Μαρία Μουζακίτη, ή αλλιώς η Λάρα Κρόφτ της υπόθεσης,  αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι η όποια εμπλοκή της στηρίζεται στο φόβο. Οπως είπε, συνεργαζόταν με την πρώην σύντροφο του Βλαστού ,Πέννυ, στο μαγαζί με τα νύχια και γνωρίζοντας τη σχέση της με τον Π. Βλαστό, δεν μπορούσε να της αρνείται, γιατί φοβόταν. Όταν όπως είπε κατάλαβε ότι προσπάθησε να την μπλέξει η Πένυ, άρχισε να απομακρύνεται.  Για τα μαθήματα που έκανε ως πιλότος ελικοπτέρου είπε ότι κατάλαβε πως ήθελαν να την χρησιμοποιήσουν στην απόδραση και …..απέτυχε επίτηδες στις εξετάσεις.

Η πρώην σύζυγος του κρατούμενου Άννα, είχε όπως φαίνεται την μικρότερη εμπλοκή, καθώς προσκόμισε τα συμβόλαια από την πώληση ακινήτων του πατέρα του Βλαστού, δικαιολογώντας έτσι τις 332.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι της…. Τέλος, η Λίτσα, που αρχικά βοήθησε τον Βλαστό αλλά στη συνέχεια μπήκε και η ίδια στη συμμορία φτιάχνοντας βόμβες, παρακολουθώντας υποψήφιους στόχους, και θάβοντας τα λύτρα από την απαγωγή Παναγόπουλου κάτω από τα πλακάκια, είναι ήδη σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αφού μίλησε για όλους και για όλα….

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.