μπιλ γκειτςNεο ρεκόρ σημείωσε και φέτος η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο που συντάσσει το διάσημο περιοδικό “Forbes”.

Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται 1.646 δισεκατομμυριούχοι, η περιουσία των οποίων ανέρχεται συγκεντρωτικά στα 6,4 τρισ. δολάρια. Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει και πάλι ο Bill Gates. Ο “Mr. Microsoft” αναδεικνύεται ο “πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο” τα 15 από τα τελευταία 20 χρόνια. Με περιουσία 81,3 δισ. δολάρια, ο συνιδρυτής της Microsoft κατέλαβε και πάλι την κορυφή της λίστας ύστερα από απουσία τεσσάρων χρόνων περνώντας μπροστά από τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim Helu, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση με 71,2 δισεκατομμύρια δολάρια ακολουθώντας τον Warren Buffett με περιουσία 74,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι γυναίκες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αυξήθηκαν φέτος κατά 25 %, σπάζοντας επίσης κάθε ρεκόρ. Σαράντα δύο από τα 268 νέα μέλη στον κατάλογο είναι γυναίκες, ενώ από τις 172 δισεκατομμυριούχους στη λίστα μόνο οι 32 είναι αυτοδημιούργητες.

Η μοναδική γυναίκα που βρίσκεται στο top 10 είναι η Christy Walton με την περιουσία της να αγγίζει τα 41,2 δισ δολάρια. Η κληρονόμος των πολυκαταστημάτων Wal-Mart Κρίστι Γουόλτον είναι η πλουσιότερη γυναίκα στη λίστα και βρίσκεται στην έκτη θέση.

newscafe

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.