Ποιοι μένουν εκτός, ποιοι μπαίνουν – Εκτός η Ραχήλ Μακρή…

Τσίπρας : Το Μεσοπρόθεσμο «συνώνυμο της χρεοκοπίας» Yπό την πίεση του χρόνου και με αρκετούς «πονοκεφάλους» καταρτίζονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών, καθώς παράγοντες του κόμματος και εκπρόσωποι τάσεων και ρευμάτων επιδιώκουν να εξασφαλίσουν όρους και εκπροσωπήσεις στους συνδυασμούς, αλλά κυρίως στην μετεκλογική σύνθεση της ΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να εξευρεθούν χρυσές τομές και «στρογγυλέματα» σε όλα τα πεδία, για να κλείσουν οι κομματικές διαδικασίες χωρίς αντιπαραθέσεις και –ει δυνατόν- χωρίς καν να χρειαστούν ψηφοφορίες στα κομματικά όργανα.
Οι διαθεσιμότητες των υποψηφίων άγγιξαν τις 1000,  με την Επιτροπή Ψηφοδελτίων -στην οποία μετέχουν οι Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Βίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτης Κουρουμπλής -να καλείται να βρει τους 425.

 Οι καραμπόλες με τους ανεξάρτητους

Το «πράσινο φως» φαίνεται πως πήρε η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη ο οποίος θα κατέβει στη Β’ Αθήνας. Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Θόδωρος Παραστατίδης δεν θα κατέβει στη γενέτειρά του το Κιλκίς, -παρά στη Θεσσαλονίκη- ενώ η Θεοδώρα Τζάκρη θα …κυνηγήσει σταυρούς στην Πέλλα με τις πληροφορίες λένε πως «έχει μεγάλη πέραση» στους  ντόπιους. Όσο για το Μάρκο Μπόλαρη, οι φήμες στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου επέμεναν ότι «μάλλον κόβεται».

Ως αργά χθες βράδυ, το κλίμα ανάμεσα στη Ραχήλ Μακρή και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν βαρύ, με όλες τις ενδείξεις να φανερώνουν πως επήλθε ρήξη, καθώς η κ. Μακρή δεν επιθυμεί να κατέβει στα Γρεβενά. Η ίδια ανέφερε πως: «ότι και αν γίνει αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά. Επί 2,5 χρόνια υπηρέτησα την πατρίδα μου και τον ελληνικό λαό με συνέπεια, ήθος και καθαρότητα. Είμαι υπερήφανη, συγκρούστηκα με όλα τα συμφέροντα. Αυτό το πολιτικό σύστημα δεν είναι έτοιμο προφανώς για να αποδεχθεί ανθρώπους σαν εμένα».
Όσο  για τη Χρυσούλα Γιαταγάνα, η ίδια πηγή διαβεβαίωνε πως το όνομά της «δεν είχε πέσει καν στο τραπέζι προς συζήτηση».
Όσο για τον Χάρρυ Κλύνν -καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Βασίλη Τριανταφυλλίδη- πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν πως ο ίδιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης ειδάλλως δεν θα είναι υποψήφιος.

Το Επικρατείας

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι θα εκλέξουν πιθανόν πέντε βουλευτές Επικρατείας, ενώ η καταστατική πρόβλεψη να εναλλάσσονται άνδρας-γυναίκα υποψήφιοι περιορίζει σε ένα βαθμό την ευελιξία για την κατάρτισή του. Ο μόνος σίγουρος μέχρι στιγμής είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ενώ διαψεύδονται τα σενάρια που ήθελαν τον Γιάννη Δραγασάκη στο Επικρατείας καθώς θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας. Όσο για τον πανεπιστημιακό Κων/νο Τσουκαλά δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος, μιας και επιδίωξη της ηγεσίας είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να εκφράζει όλη την κοινωνία και να μετέχουν σε αυτό πρόσωπα με ιδιαίτερη προβολή στην κοινή γνώμη.

Σε μονοεδρική ή στο Επικρατείας ο Γλέζος

Όσον αφορά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς,  Μανώλη Γλέζο, αν και προτάθηκε από τη νομαρχιακή επιτροπή των Κυκλάδων ως πρώτος υποψήφιος, τελικά δεν θα εκπροσωπήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Νάξο.
Δεν αποκλείεται να βρεθεί σε κάποια μονοεδρική, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βουλευτή, ή σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

22 υποψήφιοι από τους Οικολόγους

Πέραν του Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος θα βρίσκεται στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-σε μη εκλόγιμη θέση- οι υπόλοιπες υποψηφιότητες έχουν ως εξής: Γιώργος Δημαράς (Β Αθήνας), Μιχάλης Τρεμόπουλος (Ά Θεσσαλονίκης), Κώστας Καλογράνης (Αττική), Γιώργος Δημητρίου (Β´ Πειραιά), Κώστας Διάκος (Χανιά), Δήμητρα Λυμπεροπούλου (Κορινθία), Δημήτρης Πολιτίπουλος (Κυκλάδες).

Ο Τσίπρας ξεκινά περιοδείες

Περιοδείες-εξπρές στις μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα ξεκινά ο Αλέξης Τσίπρας, με το πλάνο των προορισμών του να περιλαμβάνει ταξίδια σε: Κόρινθο, Ρόδο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Αθήνα.

 

Στέλλα Α. Γκαντώνα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.