Τι αποκαλύπτει έρευνα για τη Θεσσαλονίκη
KOKAINHΗ χρήση κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη αυξάνεται αρκετά τις ημέρες του Σαββατοκύριακου. Παρότι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν ενδεχομένως οι αρχές, καθώς και οι ειδικοί που ασχολούνται με τις εξαρτησιογόνες ουσίες, το συμπέρασμα προέκυψε έπειτα από μελέτη που έγινε στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ).

Σε υγρά δείγματα που συλλέγονταν επί μία εβδομάδα ανιχνεύτηκε κοκαΐνη. Είναι η πρώτη φορά που διενεργήθηκε έρευνα για τέτοιες ενώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα».

Η ίδια έρευνα όμως επιβεβαίωσε ότι στη Θεσσαλονίκη γίνεται γενικότερα χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών. Στα νερά του βιολογικού καθαρισμού ανιχνεύτηκαν, εκτός από κοκαΐνη, κάνναβη, ηρωίνη, καθώς και δύο είδη αμφεταμίνης όπως το γνωστό ecstasy.

Πρόκειται για τη διπλωματική εργασία της χημικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, Σοφίας Βελούτσου, που έγινε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με ειδίκευση στη Χημεία Περιβάλλοντος.

Η αυξημένη χρήση κοκαΐνης τα Σαββατοκύριακα οφείλεται, σύμφωνα με την χημικό, στο γεγονός ότι «ενώ αποτελεί διεγερτική ουσία που την καθιστά ιδανικό ναρκωτικό “διασκέδασης” είναι και ιδιαίτερα ακριβή. Έτσι η χρήση της είναι πιο διαδεδομένη τις ημέρες αργίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.