Διαβιβάστηκε στη Βουλή η απάντηση της ΤτΕ για τις αμοιβές του πρώην διοικητή της Γιώργου Προβόπουλου και την αποζημίωσή του από την Τράπεζα Πειραιώς

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣΣτοιχεία για τις αποδοχές που ελάμβανε ο Γιώργος Προβόπουλος όταν ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την ΤτΕ. Μαζί με τα στοιχεία αυτά διαβιβάζονται και στοιχεία για το ποσό που είχε πάρει ως αποζημίωση ο κ. Προβόπουλος κατά την αποχώρησή του από την Τράπεζα Πειραιώς το 2008.

Ενημέρωση για τα συγκεκριμένα θέματα είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δια των βουλευτών του Στάθη Παναγούλη, Δημήτρη Στρατούλη και Νάσο Αθανασίου, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών.

Η Τράπεζα της Ελλάδος απαντά στους βουλευτές ότι «οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του πρώην Διοικητή κ. Γεωργίου Προβόπουλου ανήρχοντο σε 7.342 ευρώ». Ενημερώνει επίσης ότι «επιπλέον, ο κ. Προβόπουλος ελάμβανε την πάγια αποζημίωση των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του οργάνου, ύψους 257 ανά μήνα, ενώ οι υπηρεσιακές δαπάνες καλύπτοντο απολογιστικά, βάσει παραστατικών».

Εξάλλου γίνεται γνωστό ότι «ο κ. Προβόπουλος προέβη την 1.12.2009 σε οικειοθελή παραίτηση από τη λήψη 20% των αποδοχών του, δηλαδή αρκετούς μήνες νωρίτερα από τον Μάϊο του 2010 που αναφέρουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους, για να ακολουθήσει την 1.10.2012 νέα παραίτηση του από τις αποδοχές του σε πρόσθετο ποσοστό 30%».

Ως προς το ζήτημα της αποζημίωσης που είχε λάβει ο κ. Προβόπουλος όταν αποχώρησε από την Τράπεζα Πειραιώς, η Τράπεζα της Ελλάδος υπενθυμίζει ότι έχει απαντήσει και στο παρελθόν σε αντίστοιχη ερώτηση και επαναλαμβάνει ότι «στη δήλωση του φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2009 ο κ. Προβόπουλος είχε συμπεριλάβει και το ποσό των 2.775.000 ευρώ που είχε λάβει τον Μάιο του 2008 ως αποζημίωση κατά την αποχώρησή του από την προηγούμενη εργασία του στην Τράπεζα Πειραιώς».

Όπως διευκρινίζεται, «η αποζημίωση αυτή είχε καταβληθεί σε εκπλήρωση προϋφιστάμενης συμβατικής υποχρέωσης, βάσει της ατομικής σύμβασης εργασίας του, είχε φορολογηθεί νόμιμα και, κατά σχετική δήλωση του κ. Προβόπουλου, είχε στο σύνολό της σχεδόν αναλωθεί για την κάλυψη της ζημίας που είχε υποστεί από την εντός του 2008 πώληση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που, ως στέλεχος της, είχε αποκτήσει σε υπερδιπλάσια τιμή κατά το προηγούμενο έτος».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.