Θα ήταν σημαντικό αν είχατε ταχθεί υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είπε στον πάπα η αυστριακή πολιτικός Ο. Λούνασεκ.

PAPASΗ Ουλρίκε Λούνασεκ είναι αυστριακή πολιτικός και δεδηλωμένη ομοφυλόφιλη.

Είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αυστριακών πρασίνων στην Ευρώπη και ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά στην προχθεσινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που έσπευσε να χαιρετίσει τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, η Λούνασεκ με ηρεμία και αυτοπεποίθηση προσέγγισε τον Πάπα και του δώρισε ένα κασκόλ με το σήμα του ουράνιου τόξου, ζητώντας του να μιλήσει ανοιχτά υπέρ του γάμου ατόμων ιδίου φύλου.

«Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι κάπως απογοητευμένη από το γεγονός ότι δεν αναφερθήκατε σε κανένα από τα υπόλοιπα επείγοντα ζητήματα εντός και εκτός εκκλησίας. Τα ζητήματα των γυναικών, των δικαιωμάτων των γυναικών μέσα στην εκκλησία. Θα ήταν σημαντικό αν είχατε ταχθεί υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ή ακόμη και υπέρ της χρήσης προφυλακτικών», σημείωσε η Λούνασεκ. «Δεν άκουσα όμως τίποτα από όλα αυτά και αυτό ήταν κάπως απογοητευτικό».

 independent.co.uk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.